Nicolette van Dam en Bas Smit Beeld © ANP

Nicolette van Dam en kok reageren op ophef rondom uitspraken

07 augustus 2020 14:20

Nicolette van Dam (35) heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen op social media. De presentatrice deelde in haar Stories op Instagram namelijk een video waarin ze probeerde Chinees te praten tegen een Aziatisch ogende chefkok. Hoewel het onschuldig lijkt, kreeg de presentatrice toch de wind van voren.

"Had me dit gisteren even geleerd. Dat had me veel gezeik gescheeld"

Nicolette en haar man Bas Smit deelden op hun Instagram-accounts een filmpje waarop te zien is dat een chefkok een luxe diner voor ze heeft gemaakt. Terwijl de beste man het eten neerzet besluit Nicolette om de kok een compliment te geven. "Lekker hoor", zegt ze. Vervolgens roept ze enthousiast Wǒ ài nǐ naar hem, wat i love you betekent. Als de kok niet reageert, zegt ze: "Hoor je niet wat ik tegen je zeg? Je spreekt toch Chinees? Of spreek ik geen Chinees?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette van Dam kon personage Bionda uit ZOOP niet uitstaan

Al snel vlogen de opmerkingen het stel om de oren. Ze zouden rasistisch en lomp zijn en ook het woord Chinees werd al snel trending topic op Twitter. De presentatrice besluit om op haar Instagram Story te reageren op alle ophef. Zo deelt ze eerst een emoticon van schijfjes komkommer, wat duidt op de komkommertijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas Smit en Nicolette van Dam oefenen dans, maar zonder succes

Vervolgens plaatst ze een filmpje waarop te zien is hoe ze Wǒ ài nǐ goed probeert uit te spreken. "Zo, weer wat geleerd", zegt de presentatrice. Ook de bewuste kok komt weer in beeld en 'leert' haar de juiste uitspraak. "Had me dit gisteren even geleerd. Dat had me veel gezeik gescheeld", zegt Nicolette lachend. "I love you", herhaalt de kok lachend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!