Philip Freriks Beeld © Manon van der Zwaal voor KRO-NCRV

Philip Freriks onthult waarom finalisten staan in De Slimste Mens

08 augustus 2020 15:00

Het was even een gek gezicht om de finale van 'De Slimste Mens' ineens staand gespeeld te zien worden. Normaal gesproken nemen de twee finalisten in de laatste ronde plaats op een stoel, maar daar stak cabaretier Fabian Franciscus een stokje voor. Presentator Philip Freriks (76) vertelt waarom.

"Ik ben gewoon heel zenuwachtig, dus dit is beter voor mijn ademhaling"

Het was even wennen om de finalisten in De Slimste Mens te zien staan. Vooral omdat er geen tekst en uitleg werd gegeven. Maar daar is in de uitzending van vrijdag gelukkig verandering in gekomen: Philip legt uit hoe het zit. "Hij speelt staand de finale, want dan komt er zuurstof bij het brein. En ja hoor, zijn tactiek werkte. Hij mag hier voor de tweede keer zijn", introduceert hij Fabian.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laat de hersens maar kraken: De Slimste Mens begint weer

Met zijn tactiek wist Fabian zijn geduchte tegenstander Huub Stapel te verslaan, die al vijf afleveringen aan kop stond. Voor het spelen van de tweede finale, deze keer tegen rapper Budha, geeft hij de volledige verklaring. "Ik ben gewoon heel zenuwachtig, dus dit is beter voor mijn ademhaling." Hierdoor zou hij ook beter na kunnen denken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!