Beeld © ANP/YouTube-kanaal Gofast Music

Studio 100 'niet blij' met grove versie K3-lied van rapper

10 augustus 2020 16:40

De Nederlandse rapper Gofast heeft een nieuwe variant gemaakt van het K3-nummer 'Oya Lélé', maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. '3K', zoals de grove nieuwe track heet, valt niet in de smaak bij Studio 100 en zij overwegen nu juridische stappen te ondernemen.

"Wij proberen het project K3 netjes te houden, maar dan krijg je op onze muziek plots deze smaakloze tekst en clip"

In '3K' heeft Gofast de originele tekst van 'Oya Lélé' een eigen twist gegeven. "Ik en de fam zoeken money voor days. F•ck met de gang en de clip wordt geleegd. Niemand is safe", klinkt het bijvoorbeeld. Het grove taalgebruik en de videoclip komen niet overeen met het beeld dat Studio 100 en K3 willen uitstralen, daarom hebben zij de Nederlandse rapper verzocht om zowel de clip als het nummer offline te halen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3-componist beschuldigt zangeres van plagiaat

"Toen ik van Studio 100 vernam dat er een cover van ‘Oya Lélé’ was gemaakt, voelde ik me in eerste instantie gecharmeerd en blij", laat K3-liedjesschrijver Miguel Wiels weten aan HLN. "Het is meestal aangenaam als andere artiesten je melodie waarderen, oppikken en er mee aan de slag gaan. Tot ik van Studio 100 begreep dat het niet zo’n koosjere versie was. Ik heb de cover een paar keer beluisterd, maar begreep er niet veel van omdat de zanger vrij onverstaanbaar articuleert en murmelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3 krijgt kritiek op Egyptische kostuums in nieuwe film

Miguel vindt de jongens in de videoclip er niet 'vriendelijk' uitzien, 'met die opgestoken middelvingers en zo'. "Wij proberen het project K3 netjes te houden, maar dan krijg je op onze muziek plots deze smaakloze tekst en clip, waarin drugsgebruik en geweld worden gepromoot. Dat vind ik dan wel een probleem." Gofast liet bij het NOS Jeugdjournaal weten het kwaad ervan niet in te zien, maar Miguel en Studio 100 zien dat anders. "Deze compositie is onze eigendom en mag je niet zomaar stelen. Ik vermoed dat we het hier niet bij zullen laten en dat Studio 100, als producent, stappen zal ondernemen", aldus de liedjesschrijver. 

K3 maakt al ruim 20 jaar furore met hun aanstekelijke kinderliedjes. In de video hieronder zie je hoe ze het jubileum hebben gevierd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!