Beeld © ANP

Miljuschka doet uiterste best om 'niet perfect' te zijn

11 augustus 2020 20:25

Het drukke bestaan van Miljuschka Witzenhausen (35) begon haar parten te spelen, vertelt ze in haar nieuwe column voor 'Flair'. De tv-kok is ook nog eens blogger én moeder van twee jonge kinderen. Ze vertelt dat ze al 'zoveel jaren wanhopig' probeert 'alle ballen in de lucht te houden'.

"De schuldgevoelens, de twijfel, de onzekerheden, ze zijn allemaal al zo vaak langsgekomen dat ze geen onbekenden meer zijn"

Miljuschka is vorige maand 35 geworden en dat heeft haar aan het denken gezet. "Een leeftijd waarop de plannen, ideeën en dromen over hoe mijn leven eruit zou moeten zien, inmiddels behoorlijk vorm hebben gekregen", schrijft ze voor Flair. De tv-kok heeft alles wat haar hartje begeert, maar 'al die facetten van het leven vereisen inspanning'. Ze doopt haar leeftijd dan ook om tot 'het spitsuur van je leven' en die druk voelt ze al jaren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka: 'Wil iedereen adviseren om met ijs te ontbijten'

"Al zoveel jaren probeer ik wanhopig alle ballen in de lucht te houden, tot er een op de grond valt", aldus Miljuschka. "Soms vallen er twee en zelfs weleens drie. En bij elke bal die valt (...) heb ik het gevoel dat ik tekort ben geschoten." Voor de presentatrice voelt het vervelend om niet altijd 'de gezellige, geduldige, eeuwig opgewekte moeder' te zijn, maar daar heeft ze zich 'bij neergelegd' omdat het 'onmogelijk is om het altijd op elk vlak perfect te doen'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezinsuitbreiding voor Miljuschka: 'Verliefd op onze baby Bo'

"De schuldgevoelens, de twijfel, de onzekerheden, ze zijn allemaal al zo vaak langsgekomen dat ze geen onbekenden meer zijn", sluit Miljuschka af. Bovendien erkent ze dat ze dit zichzelf aanpraat en het haar niet wordt opgelegd. "Voor mij zijn de jaren rond mijn 35ste zeker ook ‘het spitsuur van mijn leven’, maar ik weet inmiddels in wat voor auto ik rijd, wanneer ik gas terug moet nemen en gas bij moet geven (...) Maar ik doe wat ik kan en dat is, zo op mijn 35ste, goed genoeg."

Miljuschka is altijd goudeerlijk en plaatst meermaals op Instagram hoe ze er écht uitziet. De presentatrice wil duidelijk maken dat wat er op sociale media staat niet de werkelijkheid. En dat doet ze specifiek voor haar dochtertje. In de video hieronder zie je er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!