Beeld © ANP

Sanne Vogel over bevallen dood kindje: 'Het heeft enorme impact'

12 augustus 2020 17:35

Hoewel ze inmiddels de trotse moeder is van een tweeling, is kinderen krijgen een heftig avontuur geweest voor Sanne Vogel (36). In het tijdschrift 'Jan' vertelt ze openhartig over haar doodgeboren kindje en wat voor invloed dat had op haar tweede zwangerschap.

"Doordat het de vorige keer was misgegaan, waren we doodsbang dat het nooit meer zou lukken"

Sanne omschrijft de periode 'tussen de bevalling van ons eerste kind en de zwangerschap van de tweeling' als de 'moeilijkste' van haar leven. "Omdat je bang bent dat het nooit meer lukt", legt de actrice uit. Inmiddels is ze de trots moeder van de tweeling Bella en Loewy, die ze kreeg met haar echtgenoot Melchior. Hoewel de zwangerschap 'ronduit afgrijselijk' was, is ze 'heel blij met het eindresultaat'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sanne Vogel deelt familieportret met grote liefde en tweeling

Doordat haar eerste kindje in 2019 doodgeboren was, maakte het de tweede zwangerschap 'nog enger'. "Bij een tweeling heb je een grote kans op een vroeggeboorte, dus je moet heel voorzichtig doen", aldus Sanne in Jan. "Toen ik 32 weken zwanger was, hebben Melchior en ik dat echt gevierd. Vanaf dat moment zijn kindjes levensvatbaar buiten de buik. Het was voor ons een grote mijlpaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sanne Vogel neemt afscheid van geliefde kater Meneertje

Ook voor Sanne's vriend Melchior was het heel spannend. Het stel is zelfs naar een zwangerschapspsycholoog geweest, 'omdat het heel moeilijk was om die angst allebei te hebben'. "Dat heeft ons heel erg geholpen", verklaart de actrice. "Doordat het de vorige keer was misgegaan, waren we doodsbang dat het nooit meer zou lukken. Het heeft zo’n gigantische impact op je leven als je bevalt van een dood kindje." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!