Beeld © ANP

Matthew McConaughey verbleef twaalf dagen in woestijn voor boek

13 augustus 2020 11:49

Matthew McConaughey (50) heeft zich erg afgesloten van de buitenwereld om te werken aan zijn memoires. De acteur verbleef in zijn eentje zonder elektriciteit twaalf dagen in de woestijn zodat hij ongestoord aan de slag kon gaan.

"Mijn vader die overleed was een groot rood licht"

Matthews vrouw spoorde hem aan om de hort op te gaan. "Ik houd al 36 jaar dagboeken bij dus een paar jaar geleden gaf mijn vrouw me een schop onder mijn kont en zei: je wilt al langer kijken naar die 36 jaar om te zien wat het is. Nu is de tijd. Ga weg", vertelde de acteur aan People.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey belooft een betere man te zijn

Tijdens het lezen kwam Matthew erachter dat hij eerder in zijn leven veel "rode en oranje lichten" kende die later groen werden. "De dood van een geliefde is een rood licht voor mij. Mijn vader die overleed was een groot rood licht." Maar door terug te gaan in de tijd merkte Matthew dat hij zijn vader in leven hield door zijn lessen toe te passen. "Dat is het groene licht van zijn overlijden."

De acteur werkte twee jaar aan zijn boek Greenlights, dat op 20 oktober verschijnt. Het is een bundel van "verhalen, gebeden, gedichten, mensen en plekken met heel veel bumperstickers", somde Matthew op. "Het is mijn favoriete kunstwerk dat ik ooit heb gemaakt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!