De Kameleon keert terug in de bios, met nieuwe tweeling

14 augustus 2020 08:42

De beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer keert volgend jaar terug naar de bioscoop. De opnames van de nieuwe Kameleon-film zijn deze week begonnen, maakte distributeur Just Film Distribution vrijdag bekend.

De broers worden vertolkt door twee nieuwe acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht. De film wordt opnieuw geregisseerd door Steven de Jong. Verder keert Cas Jansen terug als de klagende boerenknecht Gerben en Michiel Kerbosch kruipt opnieuw in de huid van de slimme politieagent Zwart. Andere rollen zijn weggelegd voor Dominique van Vliet, William Spaaij, Margreet Blanken, Alfred van den Heuvel en Edo Brunner.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel aanmeldingen van tieners met Down voor nieuwe Kameleon

In de nieuw film krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet. De boot van de broers draait op diesel en dat is tegenwoordig verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen. Nando, een jongen met een verstandelijke beperking, beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van en zij stellen een onderzoek in.

De film zal volgend jaar zomer in de bioscopen te zien zijn. Van de boeken van De Kameleon werden in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!