Beeld © ANP

Belpanel Giro 555 voelt voor Giel Beelen 'als thuiskomen'

14 augustus 2020 12:13

Giel Beelen is een van de BN'ers die vrijdag tijdens de actiedag van Giro 555 in het belpanel zit om mensen te woord te staan over de ramp in Beiroet en donaties aan te nemen voor het goede doel. Het voelde voor de dj een beetje als thuiskomen.

"Dus het was een mooie thuiskomst zo"

"Ik heb dit werk jarenlang gedaan in een callcenter in Haarlem, dus ik was helemaal in m'n element", vertelt Giel na afloop van zijn Giro 555-shift aan het ANP. "Ik doe het met liefde. Het is hartverwarmend en goed dat het gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen moet flink inleveren door overstap: auto moet weg

Vrijdagochtend werd de eerste tussenstand van ruim 5 miljoen euro bekendgemaakt, om 13.30 uur volgt een tweede bekendmaking. "Dat is eigenlijk al meer dan ik had verwacht na een dag." De Radio Veronica-dj benadrukt overigens dat het geld dat gedoneerd wordt, goed terecht komt bij de goede doelen in Libanon.

Het waren volgens Giel toch voornamelijk ouderen die de telefoon oppakten, maar wel ieder met een ander motief. Er waren mensen die belden met de boodschap dat ze de beelden verschrikkelijk vonden, anderen hielden er bepaalde theorieën van opzet op na en deelden die met alle liefde met de telefonist van dienst. Ook kreeg Giel mensen uit Haarlem aan de telefoon die hem herkenden en zich ineens weer herinnerden dat ze hem laatst in de stad hadden gezien.

Eén telefoontje deed Giel terugdenken aan zijn tijd bij NPO 3FM waarmee hij altijd aan het einde van het jaar met Serious Request geld inzamelde voor het goede doel. "Er was ook iemand die dan aan het einde vroeg of ze een plaatje kon aanvragen", lacht de dj. "Dus het was een mooie thuiskomst zo."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!