Joris Linssen Beeld © ANP

Joris Linssen over z'n vrouw: 'Onze liefde is echt beproefd'

15 augustus 2020 10:22

Toen Joris Linssen (54) en zijn huidige vrouw Rebecca, met wie hij nu dertig jaar samen is, nog single waren, raakte hij haar door zijn eigen schuld bijna kwijt aan zijn beste vriend. Dat vertelt de presentator zaterdag in 'AD Magazine'.

"Ik vond haar zo leuk dat ik haar aan mijn beste vriend voorstelde"

Het is niet helemaal duidelijk waar Joris en Rebecca elkaar ontmoetten. "Volgens haar was het in muziekpodium Ekko, volgens mij in Kafé België. Hoe dan ook: we raakten aan de praat en bleken veel gemeen te hebben", aldus de presentator van Hello, goodbye.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joris Linssen vertelt over bijzonder seizoen Hello Goodbye

Hij wist gelijk al dat het goed zat, maar tot een relatie tussen hen kwam het niet gelijk. "Rebecca was een heel leuk meisje, slim, eigenwijs, brutaal. Ik vond haar zo leuk dat ik haar aan mijn beste vriend voorstelde. Hoe stom kun je zijn, hè? Natuurlijk kregen ze iets. We trokken veel met z'n drieën op en hebben samen een heel leuke tijd gehad."

Hoewel Rebecca al bezet was, bleef Joris wel vaak aan haar denken. "Het voelde als een onmogelijke liefde. En voor een romantische ziel als ik ben is dat natuurlijk een geweldige inspiratiebron. Ik ontdekte dat de letters van haar naam, met uitzondering van de voorletter, ook muzieknoten waren. Met die noten maakte ik eindeloos liedjes over haar op de Fender Rhodes Piano in mijn studentenkamer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joris Linssen droomt van nog een pleegkind

Uiteindelijk ging de verkering met Joris' vriend uit en konden de twee alsnog samen zijn. "Onze liefde is echt beproefd, want eerst moesten we wachten tot haar verkering uit was en daarna waren we maanden van elkaar gescheiden, omdat we, ieder afzonderlijk, voor onze studies naar Mexico reisden. Maar dít was wat ik wilde: een lange relatie met mijn enige echte liefde. Daar heb ik op gewacht vanaf het moment dat ik als 10-jarig jongetje met mijn moeder Herman van Veen zag in de schouwburg in Eindhoven en hij 'Als liefde zoveel jaar kan duren' zong."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!