Beeld © YouTube-kanaal The 19th

Meghan Markle openhartig: 'Gek om terug te zijn in VS'

16 augustus 2020 18:00

Toen prins Harry (35) en Meghan Markle (39) hun spullen pakten en de lange vluchtvan Engeland naar de Verenigde Staten maakten, zat het land in crisis. Niet alleen de coronapandemie stak zijn kop op, maar na de dood van George Floyd nam de Black Lives Matter-beweging sterkere vormen aan. Het was een gek moment om te verhuizen, vertelt Meghan in gesprek met journaliste Emily Ramshaw.

"Het is goed om thuis te zijn"

Meghan woont al 'bijna tien jaar' niet meer in Amerika, maar dat maakte het niet minder 'desastreus' om te zien hoe het land ervoor staat. Inmiddels woont ze er wel weer met Harry en de twee hebben een villa gekocht in Santa Barbara. "Terugkomen en zien hoe het nu is, was vanaf het begin al heel verwoestend", verklaart de Hertogin van Sussex in gesprek met Emily. "Het is triest om te zien hoe ons land er op dit moment voor staat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De 10 grootste openbaringen uit biografie prins Harry en Meghan

"Als er een positief randje zit aan de dood van George Floyd, zijn het de vredige protesten, de stemmen die nu gehoord worden, de manier waarop mensen hun eigen rol met betrekking tot discriminatie erkenden", gaat Meghan verder. "Het ging van verdriet naar pure inspiratie, want ik kan zien dat de tijden veranderen." Ze is wel bekend met de 'onderstroom van racisme' en 'zeker met onbewuste vooroordelen'. "Maar zien hoe de veranderingen nu gemaakt worden, is iets waar ik graag onderdeel van wil uitmaken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Harry en Meghans nieuwe stulpje heeft enorm aantal slaapkamers

De Hertogin van Sussex is dan ook van plan om haar 'stem te gebruiken op een manier die eerst niet mogelijk was' voor haar. "Ja, het is goed om thuis te zijn", voegt Meghan eraan toe. De dames hadden het ook over de manier waarop er over Meghan geschreven werd in de pers. "Wat ik zo fascinerend vind, tenminste vanuit mijn opzicht en mijn persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren, is dat de krantenkop an sich al een stempel op mij drukt. Dat is onderdeel van hoe we de wereld zien, hoe we omgaan met anderen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle is eerste Britse royal ooit die in VS gaat stemmen

Meghan pleit er dan ook voor dat de media zich focussen op 'de waarheid vertellen vanuit een medelevende en empathische blik'. "Dat zou mensen verbinden", denkt ze. "Ik heb het idee dat we ons minderen verbonden voelen, terwijl het ook meer een connectie zou kunnen opleveren." Nu ze samen met Harry in Amerika bivakkeert, zullen andere Britse royals hun werkzaamheden moeten oppakken. In de video hieronder vertelt royaltydeskundige Marc van der Linden wie het stokje zal gaan overnemen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!