Beeld © ANP

Romy Monteiro: 'Zwangerschapsvraag kan veel verdriet doen'

17 augustus 2020 13:00

Romy Monteiro is helemaal klaar met de 'onbeschofte' zwangerschapsvraag. De 27-jarige musicalster liet gister al van zich horen, maar besloot om na een reeks liefdevolle berichtjes haar punt nog maar eens kracht bij te zetten.

"Het bespaart iemand verdriet"

Toen Romy op haar Instagram Stories een aantal filmpjes en foto's plaatste van haar tripje naar Ibiza, wisten haar fans het zeker: ze is zwanger. Maar hier was zij niet van gediend. Ze liet al snel weten niet zwanger te zijn en 'ik ben dat ook nog lang niet van plan of überhaupt mee bezig'. Na haar post op het sociale medium stroomde haar inbox vol met liefdevolle, maar ook aangrijpende reacties. Het is voor Romy dus overduidelijk: de zwangerschapsvraag is onbeschoft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romy Monteiro heeft het gehad met commentaar op lichaam

Romy schrijft dat ze veel berichten in haar inbox heeft mogen ontvangen. 'Van vrouwen die nog geen mama zijn en dat wel graag willen zijn. En continu pijnlijk worden geconfronteerd met die ene vraag. Van vrouwen die helemaal geen mama willen worden en de vraag onbeschoft vinden. Vrouwen die een gezond en gelukkig eerste kindje hebben en alweer gevraagd worden naar een tweede. Vrouwen die nu eenmaal vaak een laag opgezet buikje hebben en onzeker worden van die vraag.'

'Ik denk dat het wel duidelijk is dat we allemaal wat voorzichtiger om moeten gaan met de babywensvraag', zo vervolgt ze. 'Het is niet zo dat je hem niet meer moet stellen (…) maar je moet er bewust van zijn aan wie je dit vraagt en hoe en wanneer kan écht geen kwaad. Het bespaart iemand verdriet.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chrissy Teigen en John Legend kondigen derde zwangerschap aan

Voor wie de zwangerschapsvraag wel terecht was, was Kim Kötter. Zij en haar grote liefde Jaap maakten bekend voor de derde keer in blijde verwachting te zijn, hieronder vertelt ze er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!