Nadia Moussaid Beeld © ANP

Presentatrice Nadia Moussaid vond vriend onder het bloed

17 augustus 2020 18:00

Ze heeft een loodzwaar jaar achter de rug, maar vond toch de tijd om voor de nieuwe editie van 'LINDA.' in gesprek te gaan met Joshua Nolet (32). Nadia Moussaid (36) vertelt aan hem openhartig over hoe ze omging met de ziekte van haar vriend en de zware periode die volgde.

"Zijn kanker blijkt genetisch te zijn, waardoor kinderen krijgen voor ons ook lastiger zal worden"

Toen bij Nadia's vriend Geert darmkanker met uitzaaiingen werd geconstateerd, leek het even einde verhaal. Hoewel er in eerste instantie vanuit werd gegaan dat de medische wereld niks meer voor hem kon betekenen, blijkt dat nu toch anders te zijn. "Geert en ik zijn samen nog steeds aan het herstellen", vertelt de Op1-presentatrice.

"We hebben relatietherapie via het Ingeborg Douwes Centrum, dat is gespecialiseerd in psycho-oncologische zorg voor patiënten en hun naasten die te maken krijgen met kanker. Ik zou niet weten hoe we het anders hadden moeten doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Linda Hakeboom 'wordt gek' in het ziekenhuis

Het leven van Nadia en Geert veranderde abrupt door de diagnose. "Zijn kanker blijkt genetisch te zijn, waardoor kinderen krijgen voor ons ook lastiger zal worden. We waren er al mee bezig voordat hij ziek werd, en toen lukte het niet. Ik was in het ziekenhuis geweest om te checken of bij mij wel alles werkte. Diezelfde nacht zat ik er weer, nu met Geert, die ik bewusteloos op de badkamervloer had gevonden, onder het bloed."

Nu het steeds beter tussen de geliefden gaat, begint de kinderwens weer te komen. "In februari en maart ben ik begonnen met hormonen spuiten, omdat we in aanmerking komen voor embryoselectie. Waarmee we kunnen voorkomen dat ons kind dezelfde genetische ziekte krijgt als Geert."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!