Beeld © ANP

Rachel Hazes dacht na over poging tot zelfdoding

20 augustus 2020 02:12

In het nieuwe programma 'Het hek van de dam' ontmoeten Bram Moszkowicz (60) en Rachel Hazes (50) elkaar. Hoewel de twee in eerste instantie niet zoveel overeenkomsten lijken te hebben, blijkt dat toch anders te zijn. En dat leidt tot diepe gesprekken. Rachel doet een schokkende onthulling. Dit meldt 'De Telegraaf'.

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordpreventielijn: 0900-0113

"Het was me op een gegeven moment allemaal te veel"

Zowel Bram als Rachel voelen zich 'het zwarte schaap van de familie'. Moszkowicz ging naar eigen zeggen 'de laatste zeven jaar door een dal', iets waarin Rachel zich herkent. "Nadat André overleed heb ik tien maanden lang op yoghurt geleefd. En ik heb gedronken. André zou het leuk hebben gevonden. Ik was goed voor een fles bessen per dag. Dat was in 2016. Ik was twaalf kilo afgevallen. Niet dat ik daarvoor dik was. Ik woog nog maar 45 kilo, dát doet stress met je."

Rachel spreekt ook over haar meest zwarte dagen. "Het was me op een gegeven moment allemaal te veel. Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: ’Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Rachel Hazes zegt Nederland vaarwel en vestigt zich in Barcelona

Moszkowicz is geraakt door haar woorden en vraagt of haar zelfmoordpoging opzettelijk was. "Ja, ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht: ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden."

Bram vertelt in rouw te verkeren sinds zijn vader een hersenbloeding heeft gehad. "Hij is nu 93. Men zegt dat ik steeds meer op hem lijk, maar hij herkent me niet meer." Zijn familie sleept hem door deze moeilijke tijd heen. "Mijn vader zei altijd dat hij net zoveel hield van zijn kinderen als zijn kleinkinderen, ik voel dat wel. Opa worden is één van de mooiste dingen die me overkomen is en het is nog een knap meisje geworden ook."

Laatst gaf Rachel een ontzettend openhartig interview aan RTL Boulevard, waarin ze de breuk met haar ex Mike en dochter Roxeanne besprak. Je ziet het hieronder.

Rachel Hazes over breuk met zowel Mike als Roxeanne

07:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!