Kanye West Beeld © ANP / RTL Boulevard

Kansen op presidentschap zijn geslonken voor Kanye West

21 augustus 2020 03:02

Een fikse tegenvaller voor Kanye West (43). De rapper komt in de Amerikaanse staat Wisconsin niet op de kieslijst te staan, waarmee zijn kansen op het presidentschap nog kleiner worden. Hoewel Kanye's kansen sowieso gering zijn, omdat hij voor veel staten te laat was om zichzelf als kandidaat aan te melden, kan hij in deze 'swing state' nu ook geen roet meer in het eten gooien door stemmen bij Joe Biden of Donald Trump weg te trekken. Dit meldt 'TMZ'.

De verkiezingscommissie van Wisconsin stemde vrijwel unaniem tegen Kanye's naam op de verkiezingslijst, omdat hij de benodigde papieren én gewenste handtekeningen niet op tijd heeft ingeleverd. De rapper had alle paperassen uiterlijk 5 augustus moeten aanleveren, maar verzuimde dat te doen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Kanye West heeft plannen voor christelijke versie TikTok

Van oudsher is de staat Wisconsin een belangrijke horde die presidentiële kandidaten moeten nemen. Het is geen zekere Democratische of Republikeinse staat, waardoor daar van alles mogelijk is.

Ook in Kanye's 'home state' Illinois kan hij niet meer op de kieslijst komen te staan, omdat 'Ye' te weinig handtekeningen had verzameld die nodig waren om hem verkiesbaar te stellen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!