Shirma Rouse Beeld © Jinek

Shirma Rouse reageert op fatshaming: 'Ik ga gewoon in badpak'

25 augustus 2020 07:39

'Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet', zijn enkele beledigingen die Herman Brusselmans (62) onlangs over Shirma Rouse (40) schreef in zijn column. "Ik ken 'Nieuwe Revu' niet, nu is duidelijk waarom niet", reageert de zangeres op alle commotie aan tafel bij 'Jinek'.

"Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school"

Shirma is inmiddels meer dan vijftig kilo afgevallen nadat ze van goede vriendin Trijntje Oosterhuis het Alizonne-dieet als tip kreeg. Toch staat gewicht niet gelijk aan geluk voor de zangeres. Ook mét die extra vijftig kilo voelde ze zich prachtig, iets wat haar moeder haar vroeger al op jonge leeftijd vertelde. "Ik heb nooit uitgedragen dat ik ongelukkig ben, dus dan gaan mensen je ook niet als ongelukkig zien. Maar zodra je mensen aan hun kleding ziet trekken of friemelen… Ik ga gewoon in mijn badpak op het strand hoor. (...) Als geluk wordt bepaald door wat je in de spiegel ziet, dan word je nooit gelukkig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jim Bakkum walgt van fatshaming column over Shirma Rouse

De zangeres lag dan ook niet wakker van de negatieve column van Brusselmans, maar vindt niet dat zijn schrijfstijl een plek verdient. "Het is niet satire. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school", aldus Shirma. "Het was niet accuraat en sprak niet tot mij, maar mijn inbox liep over van mannen en vrouwen die zich aangesproken voelden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na Shirma Rouse pakt Herman Brusselmans nu prinses Amalia aan

Kijk de hele aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!