Romy Monteiro Beeld © ANP

Romy Monteiro blikt terug op pijnlijke periode in haar leven

25 augustus 2020 11:44

Romy Monteiro heeft met haar 27 jaar al een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo speelde ze de hoofdrol in de Nederlandse musical 'The Bodyguard' en is ze al jaren het vaste gezicht van de Musical Sing-a-Long. Toch is dat niet waar ze het meest trots op is, zo vertelt ze aan '100%NL Magazine'.

"Het was geen optie meer om op halve kracht verder te gaan"

"Op persoonlijk vlak ben ik het meest trots op het opkrabbelen in 2019, na heel hard vallen", vertelt ze openhartig over het jaar waarin ze brak met verloofde Django. "Ik ging heel lang, heel hard omhoog. Veel te hard om het zelf mentaal te kunnen bijbenen. Dan kom je niet meer aan jezelf toe, tot het moment dat je lichaam zegt: nu stopt het." Even rustig aandoen of op vakantie gaan? Het kwam bij Romy niet eens op. "Ik dacht alleen maar: vakantie doen we over drie jaar wel en slapen kan altijd nog. We gaan nu alle kansen aangrijpen die zich voordoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romy Monteiro: 'Zwangerschapsvraag kan veel verdriet doen'

De tijd heeft haar geleerd anders te kijken naar bepaalde dingen. Romy: "Het was klaar. Het was geen optie meer om op halve kracht verder te gaan. Het was op, zeker een half jaar lang." Het dieptepunt in haar leven is de reden dat ze nu vaker 'nee' verkondigt, al betekent dat niet dat ze minder hard werkt. "Ik heb moeten leren dat soms nee zeggen je juist veel brengt. Leren beter je aandacht te verdelen. Verantwoordelijker met jezelf en je vak omgaan. Je kunt niet vijf projecten tegelijk doen. Het wordt voor jezelf minder leuk en de kwaliteit wordt ook minder", aldus de presentatrice.

De corona-lockdown was voor haar dan ook een verademing: even niets moeten én kunnen doen en lekker cocoonen met vriend Jasper. Hun relatie heeft die periode dan ook makkelijk overleefd, maar toch laat het koppel een babyboom nog even aan zich voorbij gaan. "De eerste baby waar ik aan denk zou een album zijn", zegt ze met een knipoog. "Ik ben gek op kindjes, maar ik wil zelf nog groeien op bepaalde vlakken voordat ik het ongelooflijke avontuur van moederschap aan zou durven gaan. Als mij dat gegund is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romy Monteiro heeft het gehad met commentaar op lichaam

Het hele interview met Romy lees je in 100%NL Magazine, vanaf 27 augustus in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!