Beeld © Instagram @lottleeuw

Lotte van Love Island: 'Jammer dat ruzie nooit is uitgezonden'

25 augustus 2020 14:50

In het eerste seizoen van ‘Love Island’ vormde de Nederlandse Lotte een ijzersterk koppel met de Belgische Jarne. De twee leken onverslaanbaar, maar vlak voor de finale ging het toch mis. "Ik zag een Jarne die ik echt niet leuk vond", zo zegt de realityster er nu over in 'De Telegraaf'.

"Eigenlijk ging het vanaf dát moment ook niet meer goed tussen ons in de villa"

Hoewel de Engelse versie van de datingshow een groot succes was, vertelt Lotte dat ze geen idee hadden dat het ook in Nederland zo zou aanslaan. "Op het vliegveld naar de locatie moesten we al onze elektronische apparatuur inleveren en vanaf dat moment heb je totaal geen benul meer van wat er in de buitenwereld gebeurt", legt ze uit.

Op het avontuur dat volgde kun je je volgens Lotte onmogelijk voorbereiden: "Echt overal word je gefilmd. En dan bedoel ik écht overal. Er hangt zelfs een camera op het toilet, die ook beweegt. Je weet dat er achter de schermen mensen meeschrijven met wat je doet. Vooral in het begin hadden we daar allemaal moeite mee. Iedereen had een opgezette buik!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze knapperds zoeken naar liefde in nieuw seizoen Love Island

Dat gevoel constant in de gaten te worden gehouden verdween volgens Lotte wel na een tijdje. En hoewel het progamma niet zo spontaan is als het doet voorkomen - zo moeten de Islanders in pyjama blijven totdat het hun moment is om een quote te geven en vinden feestjes alleen plaats voor leuke beelden - is de datingshow volgens haar niet fake. Lotte: "In het begin heb ik weleens getwijfeld of de gevoelens van mensen echt waren, of werden gefaket zodat ze in het programma konden blijven, maar na een tijdje ben je echt volledig jezelf. Je kunt niet anders. Na een week of twee, drie komt sowieso ieders ware aard naar boven."

En dat gebeurde dus ook bij Jarne, met wie Lotte een koppel vormde. Ze vertelt dat haar lief op een dag helemaal flipte. "Later is dat in de villa nog meer geëxplodeerd, wat wel is opgenomen maar nooit is uitgezonden. Eigenlijk ging het vanaf dát moment ook niet meer goed tussen ons in de villa. Ik ben toen echt afgeknapt op hem." Lotte vindt het jammer dat de ruzie nooit is uitgezonden, omdat het verklaarde waarom het mis ging tussen hen. "Vanaf dat moment heb ik ook een paar keer gehuild, iets wat ze bij mij uitgelicht hebben om de breuk tussen mij en Jarne te verduidelijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Love Island speelt zich af in gloednieuwe villa

Hoe het contact nu tussen haar en Jarne is? "In het begin ben je nog heel erg bezig met het programma. Je denkt dat je vrienden voor het leven gemaakt hebt, maar dat valt best tegen: het verwatert allemaal een beetje. (…) Iedereen doet toch meer zijn eigen ding: de een richt zich meer op de showbizz, een ander is gewoon weer aan het werk gegaan."

Het nieuwe seizoen van Love Island is vanaf 31 augustus elke dag om 21.30 uur te zien bij RTL 5 en Videoland. Bekijk de eerste beelden alvast hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!