Grapperhaus is optimistisch over de zaak Van Laarhoven.

Minister Grapperhaus reageert na opgedoken foto's van bruiloft

27 augustus 2020 17:47

Afgelopen weekend verschenen er beelden van de bruiloft van Minister Ferd Grapperhaus (60), waarop te zien is dat niet iedereen zich aan de coronaregel van 1,5 meter afstand heeft gehouden. De minister zegt spijt te hebben na het verschijnen van de beelden en geeft er een verklaring voor.

"Het is natuurlijk een emotionele gebeurtenis"

Op de beelden is het gezelschap tijdens zijn bruiloft op het bordes te zien, waarbij mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Maar volgens Grapperhaus werden op die plek mensen die samen een huishouden vormen bij elkaar gezet. "Natuurlijk, soms loopt het dan even door elkaar. Maar we hebben telkens gezegd: mensen, let op de regels."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Willem-Alexander en Máxima reageren na verbreken coronaregels

Toch kan hij niet uitsluiten dat de afstand tussen mensen soms niet voldoende was. "Het is natuurlijk een emotionele gebeurtenis. Dat was het zeker voor mijn familie, gezien mijn voorgeschiedenis als weduwnaar. In de emotie kan iemand dan toch de verleiding hebben de afstand te willen verkleinen."

"Vanwege de coronacrisis was de dag kleinschaliger dan gepland", vertelt Grapperhaus. "Het was een kleine setting met gezinnen en hele goede vrienden. In klein gezelschap hebben we een plechtigheid, lunch en etentje gehad. Ik vind altijd dat we het goede voorbeeld moeten geven. Daarom is door het grootste deel een streep gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol voltrok de ceremonie tussen Grapperhaus en journaliste Elisabeth Wytzes. Ook volgens haar is er bij de bruiloft 'zo goed mogelijk rekening gehouden met de coronaregels'. "Wat het beeld wellicht vertekent is dat familieleden voortdurend dicht bij elkaar staan op de foto’s en video en dat we op een bordes staan", aldus Ankie.

In de video hieronder legt de minister nog eventjes goed uit met hoeveel mensen je mag afspreken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!