Chadwick Boseman Beeld © ANP

Barack Obama reageert op overlijden acteur Chadwick Boseman

29 augustus 2020 18:26

Niet alleen in Hollywood is verdrietig gereageerd op het overlijden van Marvel-acteur Chadwick Boseman. In de hele wereld maakte zijn dood emoties los. Zo heeft voormalig president Barack Obama (59) op Instagram zijn respect voor hem uitgesproken. De acteur, wereldberoemd door de Marvel superheldenfilm 'Black Panther' uit 2018, is overleden aan darmkanker. Hij is 43 jaar geworden.

"Om jong te zijn, zo begaafd en zwart; om die kracht te gebruiken"

De acteur vertolkte ook de rol van Jackie Robinson in 2013 in de film 42. Jackie Robinson was de eerste zwarte honkballer in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Obama refereert aan die rol van Robinson. 'Chadwick kwam naar het Witte Huis om met kinderen te werken tijdens zijn rol als Jackie Robinson. Je kon direct zien dat hij gezegend was. Om jong te zijn, zo begaafd en zwart; om die kracht te gebruiken, ze helden te geven om tegenop te kijken, om dat alles te doen terwijl je pijn hebt - wat een goed gebruik van deze jaren', aldus Obama.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Black Panther-acteur Chadwick Boseman (43) overleden

Chadwick heeft publiekelijk nooit over zijn ziekte, die in 2016 werd vastgesteld, gesproken en bleef werken aan grote Hollywoodfilms. "Het was de eer van zijn carrière om koning T'Challa tot leven te wekken in Black Panther", aldus een verklaring op de socialemediakanalen van Boseman. "Hij stierf in zijn huis, met zijn vrouw en gezin aan zijn zijde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hollywood in diepe rouw na overlijden Chadwick Boseman

Ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft de overleden acteur Chadwick Boseman geëerd. 'De ware kracht van Chadwick Boseman was groter dan alles wat we op het scherm zagen', schrijft hij. 'Van de Black Panther tot Jackie Robinson, hij inspireerde generaties en liet ze zien dat ze alles konden zijn wat ze wilden - zelfs superhelden. Jill en ik bidden in deze moeilijke tijd voor zijn dierbaren.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Overlijden Chadwick Boseman zorgt voor twitterrecord

Ook Viola Davis staat stil bij het overlijden van haar collega. De actrice speelde samen met Chadwick in Ma Rainey’s Black Bottom, een film voor Netflix over een blueszangeres en haar band in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. 'Ik kan niet verwoorden wat ik voel nu je bent heengegaan', schrijft ze op Twitter. Het was een eer om met jou te mogen werken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huh?! Deze Netflix-realitysterren zijn samen gespot

Netflix heeft het event dat maandag zou worden gehouden rond Ma Rainey’s Black Bottom uitgesteld. Dat meldt Variety. Tijdens het event zou de film vertoond worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de film nu zijn première zal beleven. In een verklaring noemt Netflix-topman Ted Sarandos de overleden acteur een 'superheld, zowel in de film als in het echte leven'. "Het is haast niet voor te stellen dat hij op het hoge niveau bleef werken terwijl hij dapper vocht tegen zijn ziekte. Zijn nalatenschap als persoon en kunstenaar zal miljoenen mensen blijvend inspireren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!