Beeld © ANP

Regisseur Black Panther rouwt om verlies Chadwick Boseman

31 augustus 2020 01:38

Ook Black Panther-regisseur Ryan Coogler (34) was niet op de hoogte van de ziekte van Chadwick Boseman. De familie van de vrijdag overleden acteur maakte bekend dat hij al vier jaar aan darmkanker leed.

"Wat een ongelooflijke stempel heeft hij op ons allemaal gedrukt"

In een uitgebreid en emotioneel eerbetoon vertelt Coogler zondag dat hij zich nu pas realiseert dat Chadwick de hele periode waarin de twee elkaar kenden ziek was. "Omdat hij verzorgend was, een leider, een gelovige, waardige en trotse man, spaarde hij zijn collega's zijn lijden. Hij heeft een prachtig leven geleefd. En geweldige kunst gemaakt. Dag na dag, jaar na jaar. Dat is wie hij was", aldus de regisseur. "Tot mijn laatste dag zal ik de verhalen vertellen over het vuurwerk dat hij liet zien. Wat een ongelooflijke stempel heeft hij op ons allemaal gedrukt."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Video Music Awards opgedragen aan Chadwick Boseman

Coogler was ook een van de scriptschrijvers van Black Panther en werkte al aan de sequel. "Ik heb het afgelopen jaar een scenario voorbereid, woorden geschreven en me ingebeeld hoe hij die zou zeggen. Het lot heeft anders bepaald. Ik breek als ik eraan denk dat ik nooit meer een close-up van hem zal zien op de monitor, nooit meer naar hem toe zal lopen om om nog een take te vragen. Maar het doet nog meer pijn dat ik nooit meer een gesprek met hem zal voeren of een smsje zal krijgen."

Volgens de regisseur bleef Chadwick tot op het laatst om anderen denken. "Hij stuurde me tijdens de pandemie vegetarische recepten en eettips voor mij en mijn familie. Terwijl hij tegen kanker vocht, was hij nog bezig met hoe het met ons ging."

In de video hieronder zie je alles over het overlijden van Chadwick Boseman.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!