Beeld © Instagram @adele

Adele flink bekritiseerd vanwege Afrikaanse haardracht

31 augustus 2020 02:57

Een kiekje dat Adele (32) zondag deelde op social media kan niet op sympathie van iedereen rekenen. De zangeres heeft zich op de foto bantoe-knotjes laten aanmeten, een kapsel dat oorspronkelijk door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika werd gedragen.

"Hoe kan ze in deze tijd denken dat dit oké is?"

Adele deelde de foto om stil te staan bij het afgeblazen carnaval dat jaarlijks in de Londense wijk Notting Hill wordt gehouden. Ze draagt op de foto een top met Jamaicaanse vlag en een verentooi en schrijft daarbij: 'Een fijn wat het Notting Hill Carnival was geweest, mijn geliefde Londen.'

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Adele geeft na transformatie eindelijk haar afvalgeheim prijs

Een flink aantal volgers vindt haar haardracht en kleding gevallen van culturele toe-eigening, waarbij iemand die geen onderdeel van een bepaalde cultuur is, zich daar wel elementen van laat aanmeten. Die toe-eigening wordt vaak bekritiseerd, vooral als het witte personen betreft die onderdelen van een minderhedencultuur kopiëren.

'Hoe kan ze in deze tijd denken dat dit oké is?', vraagt een van de volgers zich in de comments af. Maar de zangeres krijgt ook bijval van mensen die vinden dat het mooi is een andere cultuur te eren, en Londenaars die stellen dat het Notting Hill Carnival juist een mengeling van culturen is.

Adele maakt de laatste tijd ook al flink de tongen los met haar nieuwe figuur. Ze is namelijk behoorlijk wat kilo's kwijtgeraakt. Je ziet er meer over in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!