Beeld © ANP

Video Music Awards opgedragen aan Chadwick Boseman

31 augustus 2020 03:16

De Video Music Awards zijn zondagavond opgedragen aan Chadwick Boseman. Tijdens de opening van de awardceremonie noemde presentatrice Keke Palmer de acteur 'een ware held.'

"Hij is een ware held"

"Voordat we met de muziek beginnen vanavond, wil ik even stilstaan bij de verschrikkelijke dood van Chadwick Boseman", zei Keke toen ze de avond aftrapte in New York. "Een acteur wiens talent en passie een inspiratie was voor alle fans en iedereen die hij ooit is tegengekomen." De actrice vervolgde: "We dragen de show vanavond op aan een man die zoveel mensen heeft geraakt. Hij is een ware held, niet alleen op het scherm maar in alles wat hij deed. Zijn invloed is blijvend."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Regisseur Black Panther rouwt om verlies Chadwick Boseman

Keke stond ook stil bij de wereldwijde coronapandemie en de Black Lives Matter-beweging. "2020 is niet makkelijk. Maar hoe moeilijk het ook is geweest, er zijn ook prachtige momenten geweest die mijn generatie hoop hebben gegeven. We hebben helden gezien die geen moeite te veel was, of ze nu in een bezorgtruck reden, in een supermarkt werkten of aan de frontlinies in een ziekenhuis werkten. En tijdens de Black Lives Matter-protesten hebben we onze generatie de straat op zien gaan om onze stem te laten horen."

Ze stipte daarbij aan dat er ook nog een hoop te doen valt. "Genoeg is genoeg. Wat we net hebben gezien in Kenosha, Wisconsin is een reminder dat we nu niet kunnen stoppen. We moeten verder met de strijd om een einde te maken aan systematisch racisme."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!