Beeld © ANP

Simon Keizer over kanker bij Annemarie: 'Ik ging kapot'

31 augustus 2020 09:14

De eerste single die Nick & Simon ooit samen uitbrachten, gaat over de overleden vader van Simon. Dat vertelt de zanger in de podcast '30 MINUTEN ROUW' met Ruud de Wild. Speciaal voor de KWF-Collecteweek doopt de radio-dj zijn populaire podcast 30 'MINUTEN RAUW' voor één week om tot '30 MINUTEN ROUW', waarin hij vier keer in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan kanker.

"Ik ging helemaal kapot"
Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Simon en Annemarie Keizer kiezen al 16 jaar voor elkaar

"Op een dag werkte ik - als een bijbaantje - in de tuin van m’n tante. Gewoon, voor anderhalve gulden per uur. Ik was nog lang niet klaar met die tuin en toen kwam m’n tante de tuin ingelopen met rood betraande ogen en zei 'ga maar naar huis'", vertelt de zanger. "En ik zei 'maar ik ben net begonnen'. Ze zei: 'Ja, maar ga maar even naar huis'. Zij wist dus al wat ik daar te horen zou krijgen, want die ochtend had mijn vader een zeer foute uitslag gekregen. Hij had maagkanker."

De eerste single van het duo, 'Steeds Weer', gaat over het verlies van Simons vader. Dat heeft Simon nooit naar buiten gebracht. "Ik had geen zin om bij een eerste single die je uitbrengt de promo te gaan doen over het verlies van je vader. Misschien had hij het wel verdiend? Ik wilde niet zo bekendstaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simon Keizer over ouder worden: 'Grijs haar en een buikje'

Zijn vader overleed uiteindelijk aan de ziekte. Ook Simons vrouw werd tien jaar geleden getroffen, wat ervoor heeft gezorgd dat het stel is getrouwd. "Ik hoefde niet per se te trouwen, maar op het moment dat zij de OK op reed knakte ik. Ik ging helemaal kapot. Ik moest letterlijk worden opgevangen door het personeel daar. Toen voelde ik hoe intens veel ik van die vrouw hou. Toen dacht ik: als ik dit voel, wil ik met haar trouwen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Annemarie en Simon Keizer laten droom dochtertje uitkomen

Momenteel gaat het goed met de twee. Annemarie en Simon zijn getrouwd en de trotse ouders van dochtertje Kiki. Het stel krijgt regelmatig de vraag of er een tweede komt, maar daar zegt Simon in de podcast Ik & Simon het volgende over: "Wij zijn echt heel blij met z’n drietjes."

Onlangs maakten Simon en Annemarie nog een mini-serie van hun afgelaste wereldreis. In de video hieronder vertellen ze daar alles over.

Simon en Annemarie maken mini-serie van afgelaste wereldreis

02:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!