Beeld © ANP

Groningse Denise Speelman uitgeroepen tot Miss Nederland 2020

31 augustus 2020 23:12

Denise Speelman is de nieuwe Miss Nederland. De 22-jarige Groningse kreeg van de jury de voorkeur boven de negen andere finalisten tijdens een ceremonie in Hilversum. Denise kreeg de bekende met kristallen ingelegde kroon van de winnares van vorig jaar, Sharon Pieksma.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik ben heel blij"

"Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik ben heel blij", stamelde de dolblije Denise nadat Kim Kötter, de Miss Nederland van 2002, haar naam had genoemd. De strijd ging aan het einde tussen haar en de 20-jarige Sophie Alink, die genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-babe in de race voor de titel Miss Nederland

Denise Speelman won in 2014 al de titel Miss Noord Nederland en verhuisde daarna naar Amsterdam. Ze hoopt met haar deelname in elk geval de discussie te openen over eetstoornissen en body positivity. Het model heeft in het verleden zelf te maken gehad met een eetstoornis.

Door haar overwinning mag Denise Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Al sinds de jaren 30 vindt de missverkiezing jaarlijks plaats, destijds werd de winnares Miss Holland genoemd. In recente jaren groeiden diverse Miss Nederlands uit tot BN'ers. Zo deed Jessie Jazz Vuijk (2015) mee aan Expeditie Robinson en Zoey Ivory van der Koelen (2016) aan Dance Dance Dance.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miss Nederland Sharon in verleden meerdere keren aangerand

De jury bestond dit jaar uit onder anderen William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, Viktor Brand en Sharon Pieksma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!