Angela Groothuizen Beeld © ANP

Angela Groothuizen onthult originele naam Wie is de Mol?

3 september 2020 23:45

Het populaire programma 'Wie is de Mol?' gaat zaterdag weer van start, maar wat veel mensen niet weten is dat het programma oorspronkelijk 'De Mol' heette. Dat vertelt oud-presentator Angela Groothuizen aan tafel bij 'Op1', over het 20-jarig jubileum van het programma.

"Zo heette het helemaal niet"

"Het programma heette eigenlijk De Mol. Toen wij het eerste seizoen gingen maken, Wie is de Mol?, zo heette het helemaal niet. Maar dat was natuurlijk wel de hamvraag en dat is uiteindelijk de titel geworden", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kandidaten WIDM betrapt door Nederlands stel tijdens opnames

Ook oud-presentatoren Art Rooijakkers, Pieter-Jan Hagens en huidig presentator Rik van de Westelaken waren aanwezig. Het zinnetje 'Wie is de Mol?' dat vooral in de finale een befaamde zin is, sprak elke presentator op zijn of haar eigen manier uit. "Daar oefen je niet op, want het moment bepaalt de spanning. We hebben het er uitgebreid over gehad, van waar leg je de klemtoon en waarom zeg je het op de manier waarop je het zegt", vertelt Rik. "Het zijn maar vier woorden, daar kan je niet zoveel aan misdoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Molloten weten het zeker: dit zijn de kandidaten van WIDM

Art volgde Pieter-Jan op als presentator, maar ook hij vulde het zinnetje op zijn eigen manier in. "Ik heb meegedaan in de jaren dat Pieter-Jan presenteerde en wij maakten daar inderdaad wel grappen over. Dat Pieter-Jan begon te praten, dan kon je wel even koffie halen", grapt hij. "Maar het zijn wel een soort iconische televisiegeschiedenis-woorden geworden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!