Kanye West Beeld © Getty Images

Domper voor Kanye West in verkiezingsstrijd

4 september 2020 05:36

Een rechter in Arizona heeft donderdag besloten dat Kanye West zich niet verkiesbaar mag stellen in die staat. Twee inwoners waren een zaak gestart omdat ze de kandidatuur van de rapper onrechtmatig vonden: hij gaf zich op voor het presidentschap als onafhankelijke kandidaat, terwijl hij geregistreerd Republikein is, en dat mag niet volgens de lokale wetten.

Een paar uur eerder oordeelde een rechter in de staat Virginia al dat de naam van de muzikant daar van de kieslijst verwijderd moest worden. Kanye zou bij zijn aanmelding frauduleus te werk zijn gegaan en administratieve regels hebben overtreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West: 'God liet me speech Taylor Swift onderbreken'

De campagne van Kanye om president van de Verenigde Staten te worden krijgt al sinds de start de nodige kritiek. De rapper leek niet alleen nogal verward toen hij half juli allerlei privézaken uit zijn huwelijk met Kim Kardashian deelde op Twitter, maar critici denken ook dat zijn kandidatuur vooral bedoeld is om Donald Trump te helpen om herkozen te worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West legde 50 miiljoen neer voor zijn eigen kerkdienst

De rapper zou met zijn campagne veel Afro-Amerikaanse stemmers van de Democratische kandidaat Joe Biden kunnen afpakken. Zowel Kanye als het campagneteam van Trump ontkent dat de twee partijen onder een hoedje spelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!