Akwasi Beeld © ANP

Akwasi uitgelachen om naam nadat juf hem 'Aquarium' noemde

05 september 2020 10:20

De naam Akwasi (32) doet nu waarschijnlijk veel mensen denken aan zijn speech op De Dam in Amsterdam afgelopen zomer, waarin hij een statement maakte voor Black Lives Matter en zich fel uitsprak tegen Zwarte Piet. Vroeger leek zijn juf op de basisschool bij het horen van zijn naam juist te denken aan vissen, zo onthult de rapper zaterdag in het 'AD'.

"Vroeger schaamde ik me voor mijn naam Akwasi"

"Vroeger schaamde ik me voor mijn naam Akwasi. Dat was geen Gerard of Richard. De juf noemde me eens Aquarium, waarop de hele klas moest lachen. Dat heeft me heus geen trauma bezorgd, maar dat is toch raar voor iemand die geacht wordt kinderen een veilige plek te bieden", aldus Akwasi.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi grimmig na interview: 'Woorden worden weer eens verdraaid'

Later kwam het begrip en de waardering voor zijn eigen naam echter alsnog. "Pas toen mijn vader me uitlegde dat mijn naam zondagskind betekent, zag ik de kracht ervan. Vanaf mijn dertiende was ik trots op Akwasi."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi: 'Golden retrievers beter vertegenwoordigd in politiek'

Ophef

Akwasi is op het moment van publiceren wederom trending op Twitter. De aanleiding? GeenStijl-journalist Bart Nijman is eens gaan spitten in het Twitter-verleden van de rapper en heeft tijdens de zoektocht berichten gevonden waarin Akwasi het onder andere heeft over het vermoorden van Zwarte Piet. Akwasi heeft deze berichten inmiddels verwijderd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!