Akwasi Beeld © ANP

Akwasi over tweets doden Zwarte Piet: 'Herinner ik me niet'

06 september 2020 12:02

Akwasi kan zich niet herinneren dat hij jaren geleden heeft getwitterd dat hij vindt dat Zwarte Piet dood moet. Twitteraars deelden zaterdag oude berichten van de rapper en vielen over zijn duidelijke taal. "Ik neem afstand van de tweets uit de afgelopen twee decennia die online verschenen. Ik herken mezelf niet in wat ik zag. Ik kan ze me zelfs niet herinneren. Kunnen jullie kleine berichtjes herinneren van twee decennia geleden? Ik ook niet", twittert Akwasi zondag. Inmiddels is zijn account verwijderd.

"De lijst gaat verder"

Op Twitter werden zaterdag berichten gedeeld waarin de rapper onder meer zei dat Zwarte Piet dood moet en waarin hij vroeg of iemand hem kon vermoorden. Zijn woordvoerder liet zaterdag aan het AD weten dat de berichten niet van Akwasi zelf waren, maar twitteraars zeiden via het cachegeheugen te hebben achterhaald dat het wel zijn tweets waren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker en Marga Bult vallen Akwasi publiekelijk af

Hoewel Akwasi zondag afstand neemt van de oude berichten, ziet hij het delen ervan als een nieuwe poging om zijn goede naam te bezoedelen. Ook geeft de rapper wederom aan waarom hij vindt dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft. "Ik vind het verschrikkelijk om te zien dat heel veel bevoorrechte Nederlanders zich zorgen maken over het in leven houden van deze traditionele blackface, terwijl ze geen aandacht schenken aan wat je Nederlandse medemensen met een andere achtergrond willen; gehoord worden en met respect behandeld worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi uitgelachen om naam nadat juf hem 'Aquarium' noemde

Ook wijst Akwasi zijn volgers erop dat bedrijven als Facebook, Bol.com en Coolblue Zwarte Piet al in de ban hebben gedaan. "En de lijst gaat verder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi grimmig na interview: 'Woorden worden weer eens verdraaid'

In juni kreeg de rapper, naast veel bijval, ook veel kritiek op zijn toespraak tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem in november tegenkwam. Akwasi werd vervolgens bedreigd en er kwamen aangiftes tegen hem binnen. Later werd de rapper het onderwerp van de veelbesproken grap van Johan Derksen in Veronica Inside.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!