Henry van Loon en Jelka van Houten Beeld © ANP

Jelka van Houten gaat baby 'genderneutraal opvoeden'

07 september 2020 22:53

Jelka van Houten en Henry van Loon gaan hun kind genderneutraal opvoeden. Dat verklapte de zwangere actrice maandag voor de camera van 'Shownieuws'.

"Het maakt niet eens uit wat het wordt"

Jelka werd tijdens het gesprek verrast met een blauw en een roze rompertje. "Nou, sowieso, het maakt niet eens uit wat het wordt, want genderneutraal wordt het sowieso", reageerde ze. Het was ook een thema in De Verleiders Female. "Ik heb een hele voorstelling gemaakt, dus we gaan enorm genderneutraal opvoeden." De actrice lijkt enigszins de draak te steken met de stereotype kleuren van de rompertjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Henry van Loon en Jelka van Houten delen naast bed ook filmset

Jelka geeft aan eigenlijk niets te melden te hebben gehad bij de persdag en 'dat dit er dan uitkomt'. 'Het was in werkelijkheid gewoon een ietwat cynische reactie op de keuze tussen een blauwe of roze Shownieuws-romper die ik voorgeschoteld kreeg', vertelt ze. 'In de hoop te achterhalen of we een jongen of meisje krijgen. Ik hoop vooral op een gezond en blij kind.' De actrice en komiek, die sinds 2018 samen zijn, maakten in juni bekend hun eerste kindje samen te verwachten. Jelka heeft met haar ex-man al twee kinderen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!