Ozzy Osbourne en zijn vrouw Sharon Beeld © Getty Images

Osbournes openhartig over Ozzy's poging Sharon te vermoorden

08 september 2020 02:30

Ozzy Osbourne kan zich niet veel meer herinneren van de dag waarop hij zijn vrouw Sharon probeerde te vermoorden. Wel weet de rocker nog dat hij zich vredig en kalm voelde.

"Goddank besloot de rechter hem voor zes maanden op te sluiten"

Dat vertelt de 71-jarige in documentaire The Nine Lives of Ozzy Osbourne, die maandagavond werd uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Sharon herinnert zich het voorval in 1989 beter. De presentatrice zegt dat ze haar echtgenoot niet meer herkende nadat hij een flinke dosis drugs had genomen. "Ik weet niet wie daar met me op de bank zat, maar dat was niet mijn man. Hij kan in zo'n toestand raken waardoor ik niet meer tot hem door kan dringen. En hij zei ineens: 'We zijn tot de beslissing gekomen dat je moet sterven'. En toen sprong hij op me en probeerde me te wurgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ozzy Osbourne wil niet aan pensioen denken

Sharon wist de alarmknop die blijkbaar in de huiskamer van de Osbournes geïnstalleerd was in te drukken, waardoor de politie al snel aanwezig was. Ozzy werd een half jaar verplicht opgenomen, tot opluchting van zijn vrouw. "Goddank besloot de rechter hem voor zes maanden op te sluiten. Daardoor had ik de tijd om na te denken wat ik zou doen." Ze besloot bij Ozzy te blijven, maar niet zonder hem te waarschuwen. "Ik zei tegen hem: 'Als je dit ooit nog een keer probeert, dan vermoord ik jou of jij mij. En dat wil je toch niet voor de kinderen?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!