Jussie Smollett Beeld © ANP

Jussie Smollett houdt voet bij stuk: 'Ik ben onschuldig'

11 september 2020 04:11

Voor de eerste keer in ruim anderhalf jaar heeft Jussie Smollett publiekelijk van zich laten horen. De voormalig 'Empire'-acteur liet in een interview met 'BET News'-presentator Marc Lamont Hill weten 'dat hij onschuldig is en dat de zaak die momenteel tegen hem loopt complete bullshit is'.

"Er moet altijd een voorbeeld gesteld worden"

Jussie, die ervan wordt verdacht een homofobische en racistische 'hate crime' tegen zichzelf te hebben opgezet, sprak klare taal over de zes aanklachten die tegen hem lopen. "Er moet altijd een voorbeeld gesteld worden. En het sneue is, is dat hier een voorbeeld gesteld wordt van iemand die niet schuldig is aan de zaken waarvan hij beschuldigd wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanklacht Jussie Smollett tegen stad Chicago afgewezen

De acteur blijft nog altijd bij zijn verhaal dat hij in januari 2019 in Chicago door twee witte mannen, met Trump-petjes op, werd aangevallen, nadat ze racistische en homofobische teksten naar zijn hoofd hadden geslingerd. Vervolgens zouden ze hem hebben willen bleken en hem aan een strop willen ophangen. Jussie zegt dat daar getuigen van zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jussie Smollett ontkent nieuwe beschuldigingen in rechtbank

Volgens Jussie doet de politie van Chicago er alles aan om hem in een kwaad daglicht te stellen. "Wat die mensen doen is gewoon een grap. Er zijn bewijzen, maar daarvan hebben de media en mensen geen weet omdat die geheim gehouden worden of 'ineens' zijn verdwenen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Jussie Smollett laat zich uit over nieuwe aanklachten

Nadat de zaak Jussie aan het licht kwam, werden er twee Nigeriaanse broers gearresteerd, die verklaarden ingehuurd te zijn door Jussie. Volgens had de acteur alles in scène gezet om zo een hoger salaris bij Empire te kunnen afdwingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!