Linda Hakeboom Beeld © ANP

Ernstig zieke Linda Hakeboom niet bang voor de dood

14 september 2020 18:01

Presentatrice en documentairemaakster Linda Hakeboom blijft ondanks haar borstkanker positief in het leven staan. Tegelijkertijd is ze niet bang om het leven te verlaten, zo vertelt de 34-jarige in de nieuwste editie van tijdschrift 'LINDA.'.

"Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad"

Voor het blad gaat de documentairemaakster in gesprek met acteur Nasrdin Dchar, die enorm veel bewondering voor haar heeft. "Ik vind het verschrikkelijk voor je. En ik wens je natuurlijk heel veel sterkte en beterschap. Ik dacht vooraf: misschien moet ik me inhouden met bepaalde vragen. Gelukkig ben jij zo open en sterk dat je over alles wilt praten", stelt hij in het blad. Daarom komt hij met een heftige vraag: "Ben je bang voor de dood?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Linda Hakeboom deelt heftige kanker-update

"Daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken", beantwoordt Linda zijn vraag. "Maar mijn conclusie was 'nee'. Ik voelde echt: 'Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn.'"

Ongeveer een maand geleden werd er bij Linda borstkanker geconstateerd. Onlangs kreeg ze ook nog te horen dat er uitzaaiingen zijn ontdekt, maar er is ook 'positief nieuws'. Deze zijn namelijk alleen aangetroffen in haar lymfeklieren, waar chemotherapie een hoop kan betekenen. Hiervoor moet ze wel de meest zware chemotherapie ondergaan die er bestaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toch uitzaaiingen ontdekt bij Linda Hakeboom

Linda is bekend als presentatrice van Rambam en was ook te zien in Spuiten en Slikken op Reis. Daarnaast maakte ze documentaires over de muzikanten Jett Rebel en Douwe Bob. Ook goede vriendin Nikkie de Jager volgde ze de afgelopen maanden met haar camera. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!