Sander Schimmelpenninck Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck stapt op bij Quote

14 september 2020 13:30

Het zit erop voor Sander Schimmelpenninck (35) bij 'Quote'. De voormalige 'Op1'-presentator legt op Instagram haarfijn uit waarom hij de keuze heeft gemaakt om weg te gaan bij het tijdschrift.

"Nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken"

Sander kreeg allerlei felicitaties binnen voor zijn 'work anniversary' bij Quote, maar vlak na het zevenjarig jubileum heeft hij besloten om het tijdschrift te verlaten. 'Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken', laat hij weten op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sander Schimmelpenninck poedelnaakt in gesprek met Giel Beelen

De voormalig hoofdredacteur laat zijn keuzes afhangen van zijn 'persoonlijke leven'. Zo is het 'vergrootglas' waaronder hij 'het afgelopen jaar' heeft gelegen één van de redenen. 'Vooral door mijn Op1-presentatie', vertelt Sander erbij. En dat 'beviel me buitengewoon slecht'. Ook wil hij meer tijd met zijn Zweedse vriendin kunnen doorbrengen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jort Kelder neemt stokje Op1 over van Sander Schimmelpenninck'

Sander gaat zijn leven 'met wat meer vrijheid inrichten', concludeert hij. Maar niet getreurd, want hij zal meer gaan schrijven voor de Volkskrant. 'Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren', verklaart hij erbij. Ook zijn Zelfspodcast, die hij maakt met Jaap van Reesema, zal hij blijven maken en 'uitbouwen tot een heus mediabedrijf'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck sneert terug naar Albert Verlinde

Eerder dit jaar onthulde Sander dat hij naar een cardioloog is geweest, omdat hij pijn had op zijn borst. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!