Albert Verlinde en Nikkie Plessen Beeld © ANP

Albert Verlinde over Nikkie Plessen: 'Beetje bang voor mij'

14 september 2020 17:05

Toen Albert Verlinde (59) nog de dienst uitmaakte bij RTL Boulevard, wisten BN'ers als Nikkie Plessen (35) nooit wat hen te wachten stond. De modeontwerpster vroeg zich meteen af 'wat ze gedaan had', als de musicalbaas haar belde, vertelt hij bij BNR Nieuwsradio.

"Eigenlijk heb ik daar veel meer plezier aan"

In Alberts tijd bij RTL Boulevard belde hij vaak BN'ers om te achterhalen of één van zijn verhalen wel klopte. Maar niet iedereen was daarvan gediend, legt hij uit bij BNR Nieuwsradio. "Ik weet dat bijvoorbeeld Nikkie Plessen zei: 'Als die telefoon ging, dan werd je toch een beetje bang.'" De modeontwerpster zou zich dan hebben afgevraagd wat ze had 'gedaan' en wat er 'zou spelen'. "Er was een soort siddering", aldus Albert. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nikkie neemt je mee door dé fashiontrends van dit najaar

Albert zit tegenwoordig bij Talpa, en maakt nog altijd indruk op journalistiekstudenten. "Dan zegt zo'n meisje: 'Bij ons thuis stond u altijd aan'", vertelt hij. "Hoe mooi is dat eigenlijk dat een hele generatie is opgegroeid met mijn beeld en mijn lach schallend door de huiskamers?" De complimentjes op straat vindt hij ook leuk. "Eigenlijk heb ik daar veel meer plezier aan dan dit soort zinnetjes van collega-BN'ers." 

Bij SBS maakte Albert het dagelijkse programma 6 Inside, maar dat ging niet van een leien dakje. De stekker werd er al snel uitgetrokken. Desondanks is hij weer in gesprek om een soortgelijke show te gaan maken, vertelt hij in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!