Beeld © ANP

Hoeden en mondkapjes gaan hand in hand tijdens Prinsjesdag

15 september 2020 12:52

Prinsjesdag 2020 is op alle vlakken anders dan voorgaande jaren. Vanwege de coronacrisis is de troonrede verplaatst van de Ridderzaal naar de Grote Kerk, zal er geen rijtoer of balkonscène zijn, en moeten ook de hordes Oranjefans thuisblijven. Normaliter wordt deze dag ook wel Hoedjesdag genoemt, maar dit jaar lijkt meer Mondkapjesdag te worden.

Hoedjesdag is al sinds de jaren '70 en dankzij Erica Terpstra een begrip tijdens Prinsjesdag. Zij besloot als Kamerlid van de VVD een eerbetoon te brengen aan koningin Juliana door een hoed te dragen en om een statement te maken 'tegen de grijze massa'.  Sindsdien is het een kunst om de meest bijzondere hoofddeksels te dragen, maar daar gooit het coronavirus roet in het eten. Dit jaar mogen er veel minder mensen aanwezig zijn gedurende de Troonrede van Koning Willem-Alexander. Dat betekent dan ook dat de echtgenotes of vriendinnen van de Haagse politici niet aanwezig zullen zijn om mee te doen aan de hoedenparade.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Prinses Amalia ontvangt volgend jaar ruim een ton als toelage

Dit jaar lijken de mondkapjes en hoeden hand in hand te gaan. Speciaal voor deze uitgeklede versie van Prinsjesdag is er een uniek mondkapje gemaakt.

Speciaal voor Prinsjesdag 2020 is er een mondkapje ontworpen
Helma Lodders (VVD)
Ank Bijleveld (minister van Defensie)
Lilianne Ploumen (PVDA)

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!