Taylor Swift Beeld © ANP

Stalker Taylor Swift krijgt 2,5 jaar celstraf

17 september 2020 19:25

Een man die Taylor Swift stalkte is door een Amerikaanse rechter in de staat Texas veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij bekende volgens Amerikaanse media schuldig te zijn aan het schrijven van dreigmails en -brieven die hij stuurde naar de platenmaatschappij van de zangeres.

De stalker stuurde in totaal veertig brieven aan de platenmaatschappij. De eerste waren een verzoek van de man om met de zangeres in contact te komen. Toen hij op die brieven geen bevredigend antwoord kreeg, werden zijn schrijfsels steeds bedreigender. Drie van de brieven leverde hij persoonlijk af bij het kantoor van platenmaatschappij Big Machine Records.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Taylor Swift aangeklaagd in plagiaatzaak over hit Shake It Off

Na zijn celstraf moet de man uit Austin zich nog drie jaar lang melden bij de reclassering. Daarnaast mag hij zich niet in de buurt van de zangeres vertonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West: 'God liet me speech Taylor Swift onderbreken'

Het was niet de eerste keer dat Taylor werd gestalkt. In 2019 werd een man die tot twee keer toe inbrak in het New Yorkse appartement van de zangeres veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!