Beeld © YouTube: #BOOS/BNNVARA

#BOOS-kijkers smullen van woedende Tim in heftige aflevering

18 september 2020 13:40

Tim Hofman (32) is met zijn YouTube-serie '#BOOS' al jaren een ware luis in de pels. Hierin helpt hij jongeren die problemen hebben met instanties en probeert ze naar eigen zeggen 'onboos te maken'. In de meest recente aflevering, die wellicht een van de spannendste uit de #BOOS-geschiedenis is, is Tim ook écht boos.

"Er is uitgerekend dat er 300.000 euro sowieso achtergehouden is"

In deze aflevering van #BOOS gaan Tim en zijn kornuiten op 'bezoek' bij het bedrijf Creator Network. Een agency voor populaire TikTokkers. De reden voor dit bezoek zijn Lieke en Lorenzo die naar eigen zeggen 'genaaid zijn' door hun management. Zo zouden afspraken met betrekking tot betaling niet worden nageleefd en zijn de twee hierdoor een flinke smak geld misgelopen. Lorenzo zou nog 10.000 euro van het bedrijf moeten krijgen en Lieke zelfs 16.000. Tim vult aan dat hij via een anonieme bron de gehele administratie van het bedrijf in handen heeft en dat deze twee niet de enige zijn die nog geld krijgen. "Er is uitgerekend dat er 300.000 euro sowieso achtergehouden is", zo vertelt Tim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Programmamaker Tim Hofman wijst Rutte op 'mildheid en genade'

Het programma beschrijft vervolgens dat er in de contracten is opgenomen dat 80 procent van de inkomsten naar de makers gaan, in dit geval Lieke en Lorenzo, en dat de overige 20 procent voor Creator Network blijft. Maar volgens #BOOS loopt het zogenoemde managementfee soms op tot 60 procent. Als Tim en de crew zijn aangekomen, vertellen ze eerst dat er inmiddels beslag is gelegd op een van de rekeningen van het bedrijf. Een praatje met de eigenaren lijkt onmogelijk, want ze lijken allebei te zijn vertrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman ziet een rol als talkshowhost wel zitten: 'Ligt me'

Toch blijkt dat een van de medeoprichters net het pand verlaat en zo in de armen van Lorenzo loopt. Na een lang verhaal komt zelfs de politie eraan te pas en maant een van de advocaten zelfs dat de man in kwestie kan worden opgepakt. Het geld is echter niet terug, maar goed nieuws voor de kijkers is dat dit slechts het eerste deel is.

Volgende week donderdag om 16:00 komt het vervolg online en die is nu al spraakmakend. Zowel Lieke als Lorenzo hebben namelijk enkele dagen geleden op Instagram al aangegeven afstand te willen doen van 'alle media en dus ook #BOOS. Inmiddels hebben wij met Jans en Creator Network een goed gesprek gehad over de structuur en werkwijze van Creator Network en The Imagineer. In dat gesprek hebben wij geconstateerd dat geen sprake is van fraude of oplichting maar een gebrek aan transparantie en communicatie', klinkt het op Instagram. Volgens Tim Hofman wordt in de tweede aflevering een stuk meer duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tim Hofman rouwt om overleden Jeroen uit Over Mijn Lijk

Creative Network: "In het programma #BOOS wordt beweerd dat de afspraken in het contract van The Imagineer ook gelden voor Creator Network. Dit is niet juist. Creator Network, waarvan Eugene en Dennis bestuurder zijn, heeft namelijk een andere werkwijze. Per campagne wordt met een influencer een apart contract aangegaan waarin een beloning wordt afgesproken. De influencer kan er dus per opdracht voor kiezen of hij akkoord gaat met de aangeboden beloning." 

"Kortom, de beschuldiging van oplichting en fraude zijn aantoonbaar onjuist, ongefundeerd en berusten op onvolledige informatie. De afspraken tussen Creator Network en de influencers staan duidelijk op papier. We hebben alle influencers die bij ons onder contract staan op de hoogte gesteld van de situatie. Gelukkig reageren ze begripvol en wenst een groot aantal van hen aan ons verbonden te blijven. Daar waar er onduidelijkheid bestond over de financiële afspraken hebben we die weggenomen."

"Tegen de voormalig mede-oprichter en #BOOS overwegen wij juridische stappen te nemen. De uitzending is onzorgvuldig tot stand gekomen omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de verschillende verdeelsleutels uit het verleden van Creator Network en The Imagineer." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Kandidaat De Villa doet boekje open bij #BOOS

Tim maakt naast #BOOS ook Over Mijn Lijk, een programma wat volgens hem een Gouden Televizier-Ring verdient.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!