Thierry Baudet en Irma Sluis Beeld © ANP

Thierry Baudet haalt uit naar Irma Sluis: 'Onnodig'

18 september 2020 21:08

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft vrijdag in zijn eigen journaal hard uitgehaald naar gebarentolken als Irma Sluis, die massaal door Nederland werd omarmd vanwege haar optreden bij de de coronapersconferenties.

"Een gedroomd scenario voor de gevestigde orde"

Volgens Baudet is het onzin om een doventolk bij de persconferenties te zetten. De regering zou dit alleen maar doen "om belangrijk te lijken". De politicus noemt de coronacrisis in zijn eigen journaal "een gedroomd scenario voor de gevestigde orde".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Social media door het dak door comeback Irma Sluis

Rutte en zijn kabinet kregen de afgelopen zes maanden veel lof voor de aanwezigheid van een gebarentolk bij de coronasessies. Irma Sluis, die meestal de teksten van de premier ‘vertaalt’ voor doven en slechthorenden, werd een nationaal icoon. Zij kreeg haar eigen lied, er wordt mogelijk een sluis naar haar vernoemd en de opleiding tot gebarentolk nam toe in populariteit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry Baudet: 'Mijn vader wil mij niet zien'

Irma was een aantal maanden met vakantie, maar keerde vrijdag bij de persconferentie terug. Op sociale media werd haar aanwezigheid massaal toegejuicht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!