Beeld © ANP

Recalcitrante BN'ers krijgen wind van voren van IC-artsen

21 september 2020 22:00

De protestactie van een groep BN'ers tegen de coronaregels van het kabinet is heel slecht gevallen bij IC-artsen en ander zorgpersoneel. Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey meldden maandagavond op sociale media de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer te willen volgen. Zij stellen dat de overheid te weinig duidelijkheid geeft en "kritische artsen de mond snoert".

"Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC"

Dit valt verkeerd bij zorgpersoneel, dat op sociale media hard uithaalt naar de zangers en vloggers. "Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC", verzucht recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. "Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen." Zijn irritatie krijgt veel bijval.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

#Ikdoenietmeermee-BN'ers riskeren fikse coronaboete

Ook BN'ers bemoeien zich met de actie van hun collega's. 'Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?' vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

#Ikdoenietmeermee-actie krijgt kritiek van politici en BN'ers

Famke Louise en Tim Douwsma noemen zichzelf 'pioniers' en 'strijders' en voegen daaraan toe dat we 'alleen samen de overheid onder controle krijgen'. Hun hashtag #Ikdoenietmeermee was binnen no-time trending op Twitter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!