JeBroer Beeld © ANP

#Ikdoenietmeermee-BN'ers riskeren fikse coronaboete

21 september 2020 22:53

Artiesten en BN'ers die de coronaregels overtreden, riskeren een boete. Dat laat het Openbaar Ministerie maandagavond weten in een reactie op de oproep van een groep artiesten om de coronaregels niet meer te volgen.

"Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete"

"Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete", aldus een woordvoerder. "Dat geldt voor de coronaregels. Maar ook als je 130 kilometer per uur rijdt op een plek waar de limiet 100 kilometer per uur is." Verder wil het OM nog geen reactie geven op de oproep van BN'ers als Femke Louise, Tim Douwsma en rapper JeBroer.

Miniatuurvoorbeeld

L

Bizzey en Famke Louise spreken ruzie uit in Ranking the Stars

Een aantal artiesten is maandagavond online een protestactie begonnen tegen het coronabeleid van het kabinet. BN'ers stellen in een verklaring op sociale media dat zij de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer respecteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emotionele Tim Douwsma blikt terug op eerste jaar als papa

Zij willen meer duidelijkheid, eisen de zangers en YouTube-sterren onder vermelding van de hashtag #Ikdoenietmeermee. Zij willen met hun recalcitrante gedrag niet de volksgezondheid in gevaar brengen, beklemtonen ze. 'Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?', roepen ze. 'Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus?'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul Elstak viert jubileum met The Partysquad en Jebroer

Zij noemen zichzelf 'pioniers' en 'strijders' en voegen daaraan toe dat we 'alleen samen de overheid onder controle krijgen'. De groep wekt online veel irritatie, vooral bij ic-artsen en ander zorgpersoneel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!