Famke Louise Beeld © Hollandse Hoogte

Famke Louise reageert op ophef: 'Ik bedoelde het niet zo'

22 september 2020 23:23

YouTube-ster Famke Louise (21) bedoelt met haar oproep #Ikdoenietmeermee op social media niet dat volgers de coronaregels van de overheid niet meer moeten volgen, zoals zij eerder wel zei in haar filmpje. Maar zij wil graag dat het kabinet meer medeleven toont naar de jongeren die niet meer kunnen doen wat zij willen en naar de mensen die zich zorgen maken.

"Ik heb hier een sterke mening over"

Famke Louise reageert op kritieke over #ikdoenietmeermee

09:26

Dat stelde Famke Louise dinsdagavond in het programma Jinek. De YouTube-ster, die ruim een miljoen volgers heeft, kreeg het afgelopen etmaal veel kritiek na haar opvallende oproep. Ze durfde het bij de talkshow-koningin aan om haar verhaal te doen. Op een blaadje had ze geschreven wat ze precies wilde zeggen, maar ze kwam desondanks nauwelijks uit haar woorden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pieter van Vollenhoven boos over #ikdoenietmeermee-actie

De YouTuber stelde onder meer dat de eerste lockdown geen effect heeft gehad.. Ze werd weersproken door viroloog Diederik Gommers, die ook aan tafel zat. Verder stelde Famke Louise dat het kabinet met de maatregelen juist meer de jongeren treft dan andere generaties. "De ouderen zoeken ook de horeca op en houden zich ook niet aan de anderhalve meter", aldus zangeres. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

#ikdoenietmeermee-artiesten ontvingen duizenden euro's noodsteun

NRC meldde dinsdag dat het initiatief voor de hashtag #Ikdoenietmeermee uit de koker van Willem Engel van Viruswaanzin kwam. Famke Louise stelde te zijn gevraagd door rapper Bizzey. "Ik dacht: ja, ik ga meedoen. Ik heb hier een sterke mening over", aldus de YouTube-ster gisteravond. Toen Eva haar vroeg wat die mening was, stelde Famke Louise dat zij wel gelooft dat corona wel echt bestaat en dat ze veel respect voor de doden en de mensen in de zorg heeft. "Ik bedoelde niet dat ik overal schijt aan heb. Maar er zijn gewoon op dit moment dingen die niet kloppen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

#Ikdoenietmeermee-BN'ers werken samen met Viruswaarheid

Ze beklemtoonde niet te willen oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Op de vraag waarom ze de boodschap op YouTube dan wel zo geformuleerd had, wist de ster geen duidelijk antwoord te geven. "We hadden deze hashtag nodig om de aandacht te trekken. Anders had ik nu hier niet aan tafel gezeten", aldus Famke Louise. 

Tim Douwsma hoorde ook bij de groep bekende mensen die de hastag #ikdoenietmeermee plaatste op zijn social kanalen. Aan RTL Boulevard vertelde de zanger dat hij de actie uiteindelijk toch 'te controversieel' vindt. Je ziet het in de video hieronder. 

Tim Douwsma geeft toe: hashtag te controversieel

08:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!