Wilfred Genee / Giel Beelen Beeld © ANP

Wilfred Genee neemt ochtendshow Veronica over van Giel Beelen

25 september 2020 07:52

Wilfred Genee (53) wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio Veronica. Daarmee volgt hij ochtend-dj Giel Beelen (43) op, die naar de nacht van NPO Radio 2 vertrekt. Wilfred verruilt hiermee zijn vaste middagplekje voor de ochtend.

"Onderdeel uitmaken van het ochtendritueel van onze luisteraars, daar kijk ik ontzettend naar uit!"

Samen met zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen neemt Wilfred de presentatie op zich. Nieuw in die samenstelling is nieuwslezeres Florentien van der Meulen, die eerder al eens inviel. De inhoud blijft vrijwel identiek aan de middagshow, waarin het (sport)nieuws van de dag wordt besproken en hits worden gedraaid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Johan Derksen en Wilfred Genee hebben de strijdbijl begraven

"Eind vorig jaar hebben we een week de ochtendshow mogen presenteren en toen is er een klein zaadje bij me geplant dat is uitgegroeid tot liefde voor het tijdslot. Niels en Rick kennen het gevoel als geen ander, zij hebben jarenlang een ochtendshow gepresenteerd", vertelt Genee in een verklaring. "De vroege uren hebben iets magisch. Onderdeel uitmaken van het ochtendritueel van onze luisteraars, daar kijk ik ontzettend naar uit!"

Giel Beelen verruilt per oktober zijn ochtendshow bij Radio Veronica voor de nacht op NPO Radio 2. Vanmorgen nam hij afscheid van zijn volgers. 'Here we go! Wat waren het drie onvergetelijke jaren bij Radio Veronica met dit TOP team. Je moest eens weten hoeveel liters tranen van het lachen ik de afgelopen jaren ben verloren', schrijft Giel op Instagram. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee en co halen uit naar Angela de Jong en 'dikke reet'

Ook in de show werd uitgebreid stilgestaan bij zijn vertrek. Zo werd Giel op meerdere manieren verrast en kwam collega en goede vriend Gerard Ekdom langs om afscheid te nemen. Ook kreeg hij nog een speciaal cadeau voor zijn tijd bij Radio Veronica: de Veronica Legend Award.

Wilfred Genee is vanaf 2 november iedere maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 09.00 uur te horen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!