Ruben Nicolai Beeld © ANP

Ruben Nicolai over nieuwe liefde: 'Ik ging voor de bijl'

25 september 2020 12:46

Ruben Nicolai (45) heeft een imposant rijtje achter zijn naam staan: 'De Erfgenaam', 'LEGO Masters', 'Ik Weet Er Alles Van' en 'The Masked Singer'. Is er tussen het presenteren door van al deze succesvolle programma's nog wel tijd voor romantiek? Jazeker, vertelt Ruben in gesprek met 'AD'.

"Ik heb lang gedacht dat ik dat niet meer zou voelen"

Een klein jaar geleden liet hij tijdens een première zijn oog vallen op Paulien. "Als een lulletje rozenwater ben ik naar haar toegegaan. Mijn hand uitgestoken - ja dat kon toen nog gewoon - en me voorgesteld (...) Sindsdien is het gezellig en ben ik hartstikke verliefd", vertelt hij openhartig aan de krant.

Inmiddels is die verliefdheid overgegaan in liefde. "Ik heb lang gedacht dat ik dat niet meer zou voelen", geeft Ruben aan. "Ik wilde het ook niet dicht bij me laten komen. Een soort bescherming. Voor mezelf en voor de ander die ik geen verdriet wilde doen. Maar je kunt van alles bedenken, de liefde laat zich niet leiden. Toen ik haar tegenkwam, ging ik voor de bijl."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Ruben Nicolai zorgt voor tranen van geluk in De Erfgenaam

Ruben was hiervoor elf jaar samen met de moeder van zijn kinderen: Laurien. Samen kregen ze twee prachtige dochters van inmiddels 9 en 13. In 2013 ging het stel uit elkaar, waarna Ruben totaal verloren was en hulp nodig had van een psycholoog. "Ik had een soort reset nodig, een antwoord op de vraag: waarom doe ik wat ik doe? Ik heb toen gezien wat ik aan het doen was, wat mijn patronen zijn. Pas als je je daar bewust van bent, kun je het veranderen", stelde hij zich eerder open in tijdschrift Flair

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai in de rode cijfers na mislukte theatershow

Na het succesvolle eerste seizoen van LEGO Masters komt er nu ook een kinderversie. Ruben heeft er in ieder geval al enorm veel zin in.

Bouwen maar: LEGO Masters komt met kids-versie

00:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!