Beeld © ANP

Lizzo: 'Dik zijn is gewoon hartstikke normaal'

25 september 2020 14:29

Lizzo vindt dat de bodypositivity-beweging te commercieel is geworden door de mainstream media. In een interview met Vogue, waarvan ze voor het oktobernummer de covergirl is, laat ze weten dat de beweging niet meer "van hen is die het echt nodig hebben".

"Als je de hashtag nu opzoekt, zie je alleen maar smalle silhouetten en vrouwen met rondingen"

De Amerikaanse zangeres maakt gebruik van de gelegenheid nu ze de "eerste grote zwarte vrouw" is op de cover van het modemagazine en uit haar zorgen over de beweging. "Als je de hashtag nu opzoekt, zie je alleen maar smalle silhouetten en vrouwen met rondingen," zegt de drievoudig Grammywinnares. Terwijl ze juist meer vrouwen wil zien met "vetkwabben op hun rug, hangbuiken en striae."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Lizzo en Amazon Studios hebben de handen ineengeslagen

Lizzo, jarenlang voorvechter van body positivity, blijft zich inzetten om dikke lichamen te normaliseren. "Ik wil mijn eigen lichaam normaliseren. En niet alleen maar zeggen wat coole beweging body positivity is", zegt ze in het interview met Vogue. De volgende stap is volgens haar daarom "body normative" te zijn. "Dik zijn is niet positief, maar gewoon hartstikke normaal."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!