Beeld © Jinek

Britt Dekker maakt indruk met boodschap op kijkers Jinek

26 september 2020 12:17

Britt Dekker (28) schoof gisteravond aan bij Eva Jinek (42) om te praten over de hashtag #ikdoenietmeermee. Zelf plaatste de presentatrice deze week een totaal ander statement: een ode aan haar moeder die op de intensive care werkt.

"Mijn moeder en haar collega's en geliefden van hun willen dit nooit meer meemaken"

Britt was door muzikant Bizzey gevraagd om een filmpje op te nemen voor #ikdoenietmeermee. Maar dat wilde ze absoluut niet. "Ik wilde eerst niet reageren, maar toen werd het steeds groter en groter", zei ze aan tafel bij Jinek. "Ik heb ook een grote groep jonge volgers en toen dacht ik: ik voel me gewoon verantwoordelijk om gewoon te zeggen: doe wel mee. Want dit is niet oké."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: 'Ik doe wel mee'

Dat heeft alles te maken met het werk van haar moeder, legde ze uit. "Mijn moeder werkt al vijftien jaar op de ic en dit was de meest heftige periode die ze ooit heeft meegemaakt. Toen dacht ik echt: jullie kunnen wel zeggen, 'ik doe niet meer mee omdat ik geen optredens meer heb', maar dat is heel egoïstisch. want mijn moeder en haar collega's en geliefden van hun willen dit nooit meer meemaken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Zó zag de horrorweek van Famke Louise eruit

Kijkers reageerden vol lof op haar verhaal, helemaal toen Eva haar vroeg naar haar mening over de huidige coronamaatregelen. Britt antwoordde daarop dat ze daarover weinig kan zeggen, omdat ze geen verstand van heeft. "Ik heb daar niet iets heel erg interessants aan toe te voegen en ik denk dat ik ook niet in de positie ben om daarover te oordelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

BN'er-actie #Ikdoenietmeermee trekt internationale aandacht

Eerder deze week was Famke Louise te gast in het programma, maar toen waren de reacties minder enthousiast. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!