Peter van der Vorst Beeld © ANP

Peter over 'flikker'-uitspraak Ali B: 'Van geen kwaad bewust'

26 september 2020 15:11

Ali B (38) gaf onlangs in een interview met '&C' aan dat hij homoseksuele vrienden wel eens 'flikker' noemt. Zijn uitspraak viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook bij Peter van der Vorst (48) kwam het hard binnen, maar hij neemt hem niets kwalijk. "Ali is een open persoon. Hij was zich van geen kwaad bewust", stelt hij nu in 'AD'.

"Ik wil geen flikker genoemd worden"

In de krant wordt Peter gevraagd naar zijn coming-out en de reactie van zijn ouders. "Ze schrokken", vertelt de programmadirecteur openhartig. "Het duurde een paar weken. Een nare periode (...) Het was de angst. We zaten midden in de aidsperiode. Als je homo was, ging je bijna automatisch dood, zo was toen de perceptie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst ziet geen toekomst meer in Obese

Het gesprek valt ook op de homo-emancipatie, iets waarmee het volgens Peter nog niet al te best mee gaat. "We hebben Youp van 't Hek gehad met zijn 'pisnicht'. Je hebt de familie Derksen, Gijp en Genee. Ik weet dat zij geen homohaters zijn, maar ze roepen wel van alles. Onder het mom van een grapje. Ze realiseren zich niet hoe pijnlijk dat kan zijn voor jonge mensen en welk voorbeeld ze daarmee geven. Trouwens, ook voor mijn man en mij. Ik wil geen flikker genoemd worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise breekt met management Ali B

Maar ook in zijn eigen stal gaat het soms mis, zoals bij Ali B. Hierover zegt Peter: "Ik heb hem gesproken en uitgelegd waarom ik denk dat je dat woord niet moet gebruiken. Je kwets er mensen mee."

Ali B blijft achter 'flikker'-uitspraken staan

05:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!