Henry Cavill als 'Superman' en Daniel Craig in 'James Bond' Beeld © DC Comics/MGM

Superman-acteur Henry Cavill wil volgende James Bond worden

28 september 2020 12:45

Een groot aantal acteurs opperen zich in de strijd voor de felbegeerde rol van James Bond. Daniel Craig (52) houdt het voor gezien na de eerstvolgende film 'No Time To Die', maar zijn vervanger is nog niet aangekondigd. Henry Cavill (37) doet een gooi naar een auditie om 007 te spelen.

"Ik zou het fantastisch vinden om Bond te vertolken"

Er wordt druk gespeculeerd wie in Daniels voetsporen zal treden. Tom Hardy is een veelgenoemde naam, maar Idris Elba en James Norton zouden ook in de race zijn. Henry wil ook meedingen om James Bond te spelen, vertelt hij aan GQ. De Superman-acteur zou 'de kans met beide handen aannemen' als hij het aangeboden kreeg. "Er is nog niets bekend, dus we zullen zien wat er gebeurt", legt hij uit. "Maar ja, ik zou het fantastisch vinden om Bond te vertolken. Dat zou heel, heel leuk zijn." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gestolen James Bond-pistolen nog steeds onvindbaar

Henry heeft al eerder auditie gedaan voor de rol, maar zag het toen aan zijn neus voorbijgaan. "Ik had me toen beter moeten voorbereiden", verklaart hij aan GQ. De regisseur van de 007-films vond hem 'ook wat mollig'. "Ik had niet getraind of een dieet gevolgd", aldus Henry. Het duurt nog even voordat het bekendgemaakt wordt wie Daniel zag opvolgen, maar voor die tijd komt eerst nog zijn laatste Bond-film No Time To Die uit op 12 november. 

Ook al is het zijn eigen keuze om te vertrekken, Daniel vindt het alsnog moeilijk om afscheid te nemen van James Bond. In de video hieronder vertelt hij er alles over aan Michiel Vos. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!