Beeld © NPO

Aangrijpende docu over Jochem Myjer zorgt voor veel reacties

29 september 2020 12:21

Jochem Myjer heeft zichzelf blootgegeven in de documentaire 'Nog eentje dan'. De 43-jarige komiek wordt tijdens zijn shows gevolgd en toont hoe moeilijk de ADHD'er het eigenlijk heeft sinds zijn ingrijpende operatie aan een ruggemergtumor.

"Er is nog nooit een cabaretier gestopt"

In Nog eentje dan krijgen de kijkers en fans van Jochem Myjer een uniek inkijkje in zijn leven. Het wordt duidelijk dat zijn shows een enorme impact op hem hebben en dat hij sinds de operatie niet meer zo fit is als vroeger. Jochem kan nog maar drie keer per week een optreden geven, mits hij niet gestoord wordt in zijn ritme en rituelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilarisch: Jochem Myjer wenst volgers alvast fijne kerst

Een van die rituelen is dat Jochem in de middag voor een optreden precies om vijf uur eet. De komiek loopt zichtbaar op zijn tandvlees en de gehele uitzending toont een zeer emotionele Jochem. "Er is nog nooit een cabaretier gestopt", antwoordt Jochem als hem gevraagd wordt waarom hij zó ver gaat.

Hoewel het moeilijk te bevatten is, bestaat er een kans dat de komiek afscheid neemt van het podium, zo blijkt uit het einde van de film. "Jochem Myjer neemt in 2020 een jaar rust om na te denken over zijn werk en leven", verschijnt er aan het einde van de docu in beeld.

Dat de documentaire een heel ander beeld van de populaire komiek neerzet, blijkt ook wel uit de vele reacties op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer krijgt schrik van zijn leven door eigen naaktportret in huis

Nog eentje dan gemist? Terugkijken kan hier

Jochem maakte eind vorig jaar al bekend om in 2020 een jaartje rustig aan te doen, hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!