Irma Sluis tijdens de persconferentie Beeld © ANP

Gebarentolk Irma Sluis reageert op kuchjes-gate

29 september 2020 13:41

Tijdens de persconferentie van gisteravond ging, zoals we inmiddels bijna gewend zijn, alle aandacht naar Irma Sluis (49). De gebarentolk wordt alom geprezen om haar werk tijdens de coronacrisis, maar ze hield zich gisteren eventjes niet aan de maatregelen die ze zelf naar de kijker thuis communiceerde. Bij RTL Boulevard reageert ze op de commotie rond haar hoestje.

"Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag, vind ik heel naar"

"Ik ben niet ziek", stelt Irma ons meteen gerust. Waar er al sinds het begin van de coronacrisis wordt aanbevolen om in je elleboog te hoesten en niezen, deed de gebarentolk dat gisteravond in haar knuistje. "Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van." Ze geeft aan dat het hoesten in haar hand 'onbewust' ging. "Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers persconferentie verbolgen om hoestende Irma Sluis

Irma's kuch werd door velen gezien en opgemerkt. "Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag vind ik heel naar", vertelt ze aan RTL Boulevard. "Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend." Er is bovendien geen risico dat ze de minister-president heeft aangestoken met corona. "Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief." Ook laat ze weten dat ze 'hoopt dat iedereen het morgen vergeten is'. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!