Mariah Carey Beeld © Getty Images
Eric de Munck
Eric de Munck

Entertainmentdeskundige RTL Boulevard

De 5 schokkendste onthullingen uit de memoires van Mariah Carey

29 september 2020 15:56

Fans van überdiva Mariah Carey (50) hebben er maanden naar uitgekeken, maar eindelijk zijn haar memoires vandaag gepubliceerd. Het zangvogeltje stopte bij de eerste exemplaren van 'The Meaning of Mariah Carey' een gratis doos tissues en dat bleek niet voor niks. Entertainmentdeskundige Eric de Munck las het boek al en pikte er vijf schokkende en verdrietige onthullingen voor je uit.

"Tegen de tijd dat ik een peuter was, had ik al het instinct ontwikkeld om aan te voelen wanneer er geweld op komst was"

1. Mariah sliep jarenlang met een ‘to-go’-tasje onder haar bed tijdens haar eerste huwelijk

Een groot gedeelte van The Meaning of Mariah Carey gaat over haar eerste huwelijk met de 21 jaar oudere Sony Music-baas Tommy Mottola. 'Er was nooit echt een sterke seksuele of fysieke aantrekkingskracht', schrijft ze. 'Maar ik heb hem mijn werk en mijn vertrouwen gegeven.'

Mariah schrijft dat ze met een ‘to-go’-tasje onder haar bed sliep, gevuld met benodigdheden voor het geval ze snel moest ontsnappen. Het huis waarin ze met Tommy woonde was ‘volledig bemand met gewapende bewakers’ naast de beveiligingscamera's die in de meeste kamers waren geïnstalleerd. Als ze naar de keuken ging om teksten te schrijven, kraakte 'Watcha doin?' door de luidspreker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey vergelijkt huwelijk ex met hebben van een vader

2. Ze groeide op met huiselijk geweld

'Tegen de tijd dat ik een peuter was, had ik al het instinct ontwikkeld om aan te voelen wanneer er geweld op komst was', valt te lezen in het boek van Mariah. 'Alsof ik regen rook aankomen, kon ik zien wanneer het geschreeuw van volwassenen een bepaalde heftigheid had bereikt, waardoor ik dekking moest zoeken.'

Ze kan zich talloze ruzies herinneren, waarvan eentje enorm is blijven hangen: het moment dat haar broer haar moeder met zoveel kracht tegen de muur sloeg dat het klonk 'als een geweerschot.'

De toen zesjarige Mariah belde een vriend die vervolgens de politie alarmeerde. 'Eén van de agenten, die met een andere agent naast hem sprak, zei: 'Als dit kind het haalt, zal het een wonder zijn.' Dat was de avond dat ik minder een kind en toch meer een wonder werd', aldus Carey.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen dwong Mariah Carey op tv haar zwangerschap te onthullen

3. Ze werd door haar familie behandeld als een pinautomaat met een pruik op

Ondanks dat Mariah haar boek heeft opgedragen aan haar moeder, heeft ze een meer dan vertroebelde band met haar én met haar broer en zus. Zo noemt ze haar moeder alleen nog maar bij haar voornaam Patricia (Pat) en omschrijft ze haar zus en broer als ex-zus en ex-broer. Daar heeft ze dan ook de nodige redenen voor.

'Toen ik 12 jaar oud was, drogeerde mijn zus me met valium, bood me een nagel vol cocaïne aan, bezorgde me derdegraads brandwonden en probeerde me te verkopen aan een pooier', schrijft Mariah. 'Zodra ik een begrip werd in de muziekindustrie werd ik door mijn familie behandeld als een pinautomaat met een pruik op.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zus Mariah Carey klaagt moeder aan voor seksueel misbruik

4. Ze probeert het met haar eigen kinderen totáál anders aan te pakken

Na alles wat Carey heeft meegemaakt in haar eigen jeugd, schrijft ze dat ze oprecht dacht dat ze nooit kinderen zou krijgen. Dat veranderde toen ze een relatie kreeg met Nick Cannon; dat is waarom ze zo snel zijn getrouwd, schrijft ze in haar boek. Mariahs zwangerschap was geen kattenpis: ze kwam naar eigen zeggen enorm veel aan en kreeg zwangerschapsdiabetes.

De combinatie van Cannons moeder en het opnemen van haar tweede kerstalbum hielp haar door de heftigste momenten heen. Nu haar kinderen 9 jaar oud zijn en groeien als kool, heeft Mariah met zichzelf afgesproken om hen te geven wat ze zelf nooit heeft gehad.

'Ze hebben talloze herinneringen en beelden van het samenzijn met twee liefhebbende ouders. Hun leven is nooit in gevaar gebracht. De politie heeft ons huis nooit bestormd', schrijft ze. 'Ze leven niet in angst. Ze hebben nooit hoeven te ontsnappen. Ze proberen elkaar niet te vernietigen. Mijn kinderen zijn blij.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey viral met video waarin ze 'Ghislaine Maxwell' duwt

5. Ze licht een tipje van de sluier op van wát er misging rondom megaflop Glitter

Het filmdebuut van Mariah Carey, Glitter, was op zijn zachtst gezegd een enorme flop in 2001. De film kwam op 11 september van dat jaar uit, tevens het moment waarop Mariah in een diep dal zat. Sterker nog: ze schrijft dat ze op het moment dat de twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden in een kliniek zat om bij te komen van mentale en fysieke uitputting.

Eigenlijk wilde ze uitrusten bij haar moeder thuis, maar díe belde meteen de politie en liet haar dochter opnemen. Daarnaast wijst ze naar haar inmiddels ex-man Mottola, die zou de film gesaboteerd hebben. Ook haar acteercoach zou het slechtste met haar voor hebben gehad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey vestigt bizar muziekrecord

Eric de Munck

Entertainmentdeskundige RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!